2.sayfada interup gelirse neolur

Başlatan supermakarna, 07 Mart 2006, 00:24:04

supermakarna

Arkadaşlar bir sorum olcak. işlem 2.sayfada gerçeklişiyo mesela fakat interup geldi aynı sayfada 4.satıramı gider yok 0.sayfanın 4.satırınamı gider. Acil yardım ederseniz sevinirim.

aYe

Selam,

Interrupt geldiğinde program counter 0x004H adresine işaret eder ve bu adres şu sayfa bu sayfa diye değişmez.

Bu da ilk 255'lik blok, sayfa, artık neyse onun 4. byte'i dir.

İyi çalışmalar.
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

Ziya

Alıntı yapılan: "süpermakarna"Arkadaşlar bir sorum olcak. işlem 2.sayfada gerçeklişiyo mesela fakat interup geldi aynı sayfada 4.satıramı gider yok 0.sayfanın 4.satırınamı gider. Acil yardım ederseniz sevinirim.
Bu kadar acil olan nedir ki? Picler hakkında bilgi sahibi olmadan birşeyler yapmaya kalkmak tipik öğrenci davranışı. Datasheetini temin et. Takıldığın konuda datasheetten arama yap ve bulduğun sayfaları oku. Sorduğun soru bilinmesi gereken en temel bilgilerden birisidir. İngilizce bilmiyorsan, Türkçe kitaplardan temel kavramları öğren.

Benim bir arkadaşım, üniversite yıllarında çok değişik bir ders çalışma metodu geliştirmişti. Çalışılması gereken konulara bakmaz, önce bölümün sonundaki sorulara bakar ve soru odaklı çalışırdı. Tabi her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, buna itirazımız yok. Ama yoğurdun da bir yeniş şekli vardır yani :)
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

supermakarna

ya bide benim anlamadım
mesela 0.sayfanın 1200. satırındayım
ben sayfa 1'e geçmek için sayfa pclatch,3 hıgh yaptım sayfa 1'e geçtim diyelim
ozaman 1.sayfanın 1200.satırında olmazmıyım. Burdaki örneklere baktım.
prg hala safya 0 da fakat 1.sayfadan call dediği zaman 1.sayfaya gidiyo bi terlik yokmu sizce

supermakarna

ziya kardeş ben pice yeni başlamıyorum sadece ingilizcem yok. Bu kadar sert tavır vermen anlamsız ayrıca işin başında oldugumu nerden anladın ki sadece 2kbdan büyük prg yazmandım ve dibine geldim okadar. 2kbyte aşmam lazımdı kafama takıldı.

supermakarna

ziya kardeş asm ile kaçtane 2kb aşan prgram yazdın merek ediyorum

Ziya

Alıntı yapılan: "süpermakarna"ya bide benim anlamadım
mesela 0.sayfanın 1200. satırındayım
ben sayfa 1'e geçmek için sayfa pclatch,3 hıgh yaptım sayfa 1'e geçtim diyelim
ozaman 1.sayfanın 1200.satırında olmazmıyım. Burdaki örneklere baktım.
prg hala safya 0 da fakat 1.sayfadan call dediği zaman 1.sayfaya gidiyo bi terlik yokmu sizce
Datasheet te diyor ki, ancak goto, call komutları işlendiğinde yada pcl içeriği değiştiğinde pclath içeriği PC ye aktarılır.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

Ziya

Alıntı yapılan: "süpermakarna"ziya kardeş ben pice yeni başlamıyorum sadece ingilizcem yok. Bu kadar sert tavır vermen anlamsız ayrıca işin başında oldugumu nerden anladın ki sadece 2kbdan büyük prg yazmandım ve dibine geldim okadar. 2kbyte aşmam lazımdı kafama takıldı.

Sana cevap yazarken kazara "pclath içeriği PC ye" ifadesi browserimdeki search kısmına gitmiş. Bu şekilde birkaç adet senin soruna cevap verecek Türkçe döküman bulmuş. Ben sert ifade kullanmadım, sana öyle gelmiş. Sadece bu kadar basit bir olayı bilmeden assembler yazmak ancak hemen ödev yetiştirmesi gereken öğrencileri hatırlattı.

Ben 2 kbaytı geçen assembler programı yazmadım. Ama istersen sourceforge den Jal compileri bul ve developerların ismine bir bak. Ne demek istediğimi anlarsın.

supermakarna

yaw kardeş ingilizce olmayınca zor oluyo böyle şeyler napabilirim ki?

Ziya

Alıntı yapılan: "süpermakarna"yaw kardeş ingilizce olmayınca zor oluyo böyle şeyler napabilirim ki?
http://ari.cankaya.edu.tr/~dere/download/pic45.doc 16F84 için yazılmış ama 16 serisi için rahatlıkla kullanılabilecek bilgiler var. Örnek:

2.7 PLC VE PCLATH
Program sayıcı (PC) 13 bit genişliğindedir. Düşük byte PLC, okunabilir ve yazılabilir PC'nin yüksek byte'ı ise direkt olup, okunup yazılamaz. PCLATH, PC<12;8> nin CALL, GOTO veya PLC'ye yazım müddetince, PC yeni bir değer ile yüklendiği zaman PC'nin yüksek bitleri PCLATH'ten yüklenirler.

Ziya

PLC yazılı ifadeler PCL olacak.

aYe

Selam,

Ben 32K asmbler'da yazdim, bunun seviyeyle alakası olduğunu zannetmiyorum.
32K asmbler yaziyorsan ve C bilmiyorsan en kral amatörsün demektir :D
Bkz. ben :D

Sonuç olarak Ziya hocama şu noktada katılıyorum;
Reset vektörü gibi konular mcu'nun can damarı gibidir.
Sizin durumunuz, bu kamyonla 100000km yol yaptim, iyi şöförüm ama moturu neresinde bilmiyorum demek gibi bişey oluyor. :roll:

İyi çalışmalar.
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

supermakarna

Arkadaşlar bir sorum daha olcak ben 1.sayfadan altrutini çağırıyorum orası tamam fakat dönmek için pclatch ile oynamama gerek yok olması lazım çünkü stack 13 bitlik adresi hafızada tutabiliyo ama olmuyo

CaFFeiNe

assemblyi MPLAB ile yazıyorsun değilmi? yardım kısmından PAGESEL direktifini arattır bunu kullanarak sayfa seçimlerini kolay bir şekilde yapabilirsin (aynı şekilde BANKSEL direktifide bank seçmek için)

ismetelk

1. sayfada altrutin çağırmak için pclath'a 1 değerini ataman gerek. geri döndükten hemen sonrada (hangi  sayfaya dönersen dön) pclath'ı sıfırlaman gerekli yoksa program abuk sabuk yerlere gider.
bide hocam haddim olmayarak şunu söliyim  assembly resmen hamallıkmış ben basic'e geçtim tavsiye ederim.