chip resetter

Başlatan muratcuk, 16 Mart 2006, 23:04:39

muratcuk

arkadaşım tekstil sektöründe çalışıyor.kumaşların üzerlerine desen çizmek için sanayi tipi büyük printerları.bu printerlar arın kullandıkları kartuşlar kısa sürede bitiyor tabi bu kartuşları yurt dışından getirtiyorlar oldukça pahalı ve kalitesiz oluyor. kartuşları kendimiz doldurmayı düşündük.doldurduğumuz zaman makina kartuşu boş görüyor bunun sebebinide kartuş üzerindeki eepromdan olduğunu düşünüyouz eeprom kartuş içindeki boya miktarını hafızasına alıyor.kartuş bittiğinde de eepromda kullanılmaz hala geliyor üzerindeki eeprom 256 bitlik, bir data ve bir şase ucu olan bir eeprom. boya miktarı azaldıkça data ucunda eeprom a bilgi yazılıyor .kartuş bittiğindede   256 bit lik hafızası doluyor biz böyle düşünüyoruz.boya için kullandığı hafizayı  resetlemek için bir yöntem varmı? yurt dışında araştırdım bunu yapan cihazlar satılıyor. bizimde böyle bir şey yapmamız mümkünmü?
umarım anlatabilmişimdir. bu sistem yeni nesil printer kartuşlarıda da kullanılıyor diye biliyorum
üzerindeki eeprom DS2430a

CaFFeiNe

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/2913

64bit tek sefer programlanabilen kısmı varmış sizin cihaz burayı programlıyorsa olmaz sanırım

aYe

Selam, herhangi bir güvenlik önlemi olmayan bir modelmiş.

Listesinde bu malzemeyi kapsayan bir programlayıcı temin edin.
Maxim'in distribütörü askom elektronik ile görüşürseniz onlar size programlayıcı konusunda yardımcı olacaklardır, 150 doları geçeceğini sanmıyorum.

Askom Elektronik Ltd.  +90-216-3390447-3390449

Sıfır hiç kullanılmamış kartuşlardan bir tanesini read yapıp dosyayı kaydedin.

Boş olan kartuşlara gerektiğinde bunu yükleyin, sanıyorum sorunsuz çalışacaktır.

İyi çalışmalar.
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

muratcuk

Alıntı yapılan: "tatlisukurnazi"Selam, herhangi bir güvenlik önlemi olmayan bir modelmiş.

Listesinde bu malzemeyi kapsayan bir programlayıcı temin edin.
Maxim'in distribütörü askom elektronik ile görüşürseniz onlar size programlayıcı konusunda yardımcı olacaklardır, 150 doları geçeceğini sanmıyorum.

Askom Elektronik Ltd.  +90-216-3390447-3390449

Sıfır hiç kullanılmamış kartuşlardan bir tanesini read yapıp dosyayı kaydedin.

Boş olan kartuşlara gerektiğinde bunu yükleyin, sanıyorum sorunsuz çalışacaktır.

İyi çalışmalar.

bu benimde aklıma geldi. arkadaşımın elektronik bilgisi omadığından chip i boarddan söküp programlamayı beceremeyecektir bunun için sık sık beni yanına çağırıcak buda benim pek işime gelmiyor :) epson printer lar için   bu işi pratik şekilde yapan 3-4 saniyede halleden bir cihaz aşağıdaki linkte var
http://www.declite.com/EPSON/
üzerindeki tek seferlik 64 bitlik bilgi üretimde yazııyor bunu elleyemiyoruz
acaba 256 bitlik bilgide bizim kartuş un doluluk seviye bilgisini tutuyor olabilirmi?
data ucuna 2-3 saniye 5v versem acaba ne olur?

ilginize tşk ediyorum tatlisukurnazi

iyi çalışmalar ..

aYe

Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

CaFFeiNe

@muratcuk

verdiğin linkteki cihaz işini görmüyormu? 15$ bişiy pahalıda değilmiş

muratcuk

linkteki cihaz epson marka printerlardaki kartuşların chiplerini  resetliyor bendeki daha farklı