Otomatik hayvan beslemesistemi

Başlatan _md_, 11 Nisan 2006, 14:32:56

_md_

Merhaba arkadaslar benım yapmak ıstedıgım sıstem soyle... 3 kaptan olusan bır kutu dusnun kapların ıcıne onceden yemlerı koyacagız ve ıstedıgımız zamanda bu kapak acılacak. bunu piyasadan bulunan basıtbır tımerla (24 saatlık) yapmayı dusundum hepınız gormusunuzdur uzerınde tırnaklar bulunan ve ıstenılen saatekı tırnagı kaldırma mantıgıyla calısan bır tımer o saate geldıgınde cıkısı elektrıklenıyor.

şimdi benım takıldıgım konu kapagı acacak bır sıstem ufakbır selonoıdle yaparımdıye dusundum ama cok pahalıya gelıyor. sızce bunu nasıl yapabılırız?

haciman

Hocam bu sorun için mekanik sistem hakkında daha ayrıntılı bilgi vermen gerekli.

Öncelikle bu sistemi nerde kullanacan? Yem havuzlarının şekli nasıl olacak? Bir defada kaç kg yem vermen gerekli? Ve buna benzer birçok soruyu cevaplayacak bilgiler vermen gerekir.

Hatta kaba taslak bir çizim yapıp böyle birşeyler yapmak istiyorum diyerek arkadaşları aydınlatabilirsin.

Bu soruların cevaplarına göre projen şekillenecek. Ben mekanik sistemler konusundan biraz anlarım. Orta seviye Autocad biliyorum. Deneyimlerimi paylaşabilirim.
“Buna karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim ancak âlemlerin Rabbi olan Allah’a aittir.”  (Şu’arâ Sûresi 109)

Klein

eğer selonoid pahalıya geliyosa , sistemi unutmakta fayda var. selonoid dediğin demir bi çubuk çubuğun üzerine geçen karkas ve bobin. daha ucuz birşey bulabileceğini zannetmem. kolay gelsin.

stlg

Sevgili _md_
Arkadasım bu yem kutularının ebatları ne ? Buyuk kumes hayvanları icin yapacaksan kapı otomatigi kullan yok kucuk ebatlı ise selonoid bobin kullanmalısın yada duşuk devirli motorlarla kapagı acıp kapatabilirisn eger dahada olmazsa kıyma makinelerinin mantıgını bir düşün kolay gelsin
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

Klein

onlar da işini görmüyosa ; git hurdacıdan bi cd okuyucu al   , cd nin konduğu kısmu kapat , bunu da yem kutusuna kapak gibi kullan :D:D:D  memlekette hurdacı kasım gibi teknolojik adamlar olduğu sürece çözüm tükenmez hocam sıkma canını :D:D

aster

Bu iş için kesinlikle dozajlama yapmalısın
bunu yapman için seloneyt kullanman gerekir
vaktim olursa sana bir çizimle anlatmak isterim

ama sen hala nasıl bir işte kullanacağını söylemedin
balıklara yem vermekle tavuklara yem vermek arısında fark vardır
mesela benim kuş yemden ziyade krakeri çok sever

_md_

arkadaşlar cevabım gec oldu ozurdilerim. Bunu kedı kopek beslemede kullanacagım benım dusuncem suydu yere konulan 3 kap dusunun bunların kapakları yaylı selonoıd pımı cektıgınde kapak bosa cıkacak ve yay kapagı acacak. ama ben kara koyde bır ıkı yere sordum adamlar ufacık selonoıde 12-20$ dıyorlar eger sızın bıldıgınız bıryer varsa cok sevınırım. sımdıden teşekkürler.

stlg

Sevgili _md_
Arkadasım senin dedigin selonoid li sistem pek guzel calışmaz gibi geliyor sen en iyisi et kıyma makinelerindeki helezondan bir adet al bunu iki yanından yatakla bir ucunada bir motor tak helezonun ust kısmınada yem kaplarını monte et helezon dondukce on tarafından gerekli yere yem dokulsun bu şekilde dozajlama bile yaparsın biraz zor bir uygulama ama yapınca rahat edersin kolay gelsin
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

_md_

herkeze fikirleri ve yardımları ıcın ayrı ayrı teşekkür ederım...

mame

birde sanayiye bak lpg dönüsüm icin kullanılan selenoidleri daha ucuza alabilirsin
bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.