yürüyen adam

Başlatan paradox, 13 Nisan 2006, 17:45:56

paradox

merhaba arkadaşlar picle trafik ışıklarındaki gibi yürüyen adam yapmak istiyorum.devreyi nasıl tasarlayabilirim.yaklaşık 50-60 ledle falan yapacağım.pice yeni başladım sayılır çok fazla bilmiyorum.yardımcı o lursanız sevinirm.pic basic kullanıyorum bu arada.

forsa1975

Yürüyen kısım için pic kullanmana gerek yokki. Flip flop gibi bir devre ile yapabilirsin. Yalnış hatırlamıyorsam İki hareket var yürüyen adamda. Sırayla bu iki hareket tekrarlanıyor. Eğer çeşitli animasyonlar yapacaksan
kayan yazı mantığını kullan derim.

conavar

en basiti karasız multi vibrator kullan...bir resim çiz..adam resmi..
İlkinde sağ ayak atarmış gibi(sağ kol ve sol kolda ona keza)
ikincisinde sol ayak atarmış gibi nasıl istersen...
sonra gövde ve bas kısımdakı ledler sürekli yanmalı..kol ve bacaklarda kollarla paralel olacak şekilde...(sağ kola sol bacak gibi)
bu şekilde pcb ni yap...montajını yap...kol ve bacaklar karasız multivibratörle yanıp sonecektir..yani ilk tetiklemde sağ bacak sol el gibi ;)
kolay gelsin....
pcb çiziminde yardımcı olabilirim.....
.::BiLgi Paylaştıkça Çoğalır::.[/url]

argeelektronik

sanırım arkadaşın amacı pic öğrenmek , sen hangi dilde yapmak istiyorsuın söylersen sana ayrdımcı oluruz veya olurlar asm ? picbasic? hangisi?
Altında Çürümekten Kurtulamıyacağın Topraklar Üzerinde Böbürlenerek Yürüme, Üzerine Tükürmeye Bile Miğdenin kaldıramıyacağı Kurtçuklara Yem Olacak Bedeninle...

paradox

arkadaşlar az önce sormuştum bu soruyu öncelikle bu kadar kısa sürede cevapladığınız için teşekkürler.pici biliyorum az çok programlamada fazla bi sorunum olmaz.pic basic kullanıyorum.benim asıl sorunum ledleri nasıl bağlamalıyım onun mantığını tasarlayamadım.picten 13 çıkış var bunlardan birkaçını sabit sürekli yanan ledlere bağlasam diğer çıkışları da hareketlilere bağlasam sanırım olur değilmi.başka önerisi olan varmı.16f877 programlardım ama kartım yok.

paradox

Alıntı yapılan: "conavar"en basiti karasız multi vibrator kullan...bir resim çiz..adam resmi..
İlkinde sağ ayak atarmış gibi(sağ kol ve sol kolda ona keza)
ikincisinde sol ayak atarmış gibi nasıl istersen...
sonra gövde ve bas kısımdakı ledler sürekli yanmalı..kol ve bacaklarda kollarla paralel olacak şekilde...(sağ kola sol bacak gibi)
bu şekilde pcb ni yap...montajını yap...kol ve bacaklar karasız multivibratörle yanıp sonecektir..yani ilk tetiklemde sağ bacak sol el gibi ;)
kolay gelsin....
pcb çiziminde yardımcı olabilirim.....

hocam pcb çizimimde yardımcı olursan çok sevinirim.vizeler arasında uğraşıyorum ya elektronik benle gurur duymalı :D

conavar

benim de vizelerim var....ama sana bu hafta içinde yadım edeceğim...cıkışlar yeterli sayıda(13)....
transistörle led süreceksin problem kalmayacak ;)
en fazla 2 çıkış lazım zaten..baş ve gövde sabit unutma ;)

conavar

arkadasım sadece bole bir adım için 138 tane 3mm led gitti  8O  ...haberin olsun!Ben sadece bir adımı için göstermelik birşey yaptım...tamamını yapabilmek için baya bir lede ihtiyacın olacak....
ama çöp adam dersen o ayrı  :lol:  :lol:

17*10 cm bir plaka bu ;) Devam dersen daha düzgün bir şekil yapmaya calışacağım...Bu arada senin bir fikrin var mı?

paradox

Alıntı yapılan: "conavar"arkadasım sadece bole bir adım için 138 tane 3mm led gitti  8O  ...haberin olsun!Ben sadece bir adımı için göstermelik birşey yaptım...tamamını yapabilmek için baya bir lede ihtiyacın olacak....
ama çöp adam dersen o ayrı  :lol:  :lol:

17*10 cm bir plaka bu ;) Devam dersen daha düzgün bir şekil yapmaya calışacağım...Bu arada senin bir fikrin var mı?

(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)
evet istediğim şey senin çizdiğin gibi.doğru tahmin.led sayısı önemli değil buluruz bi şekilde.çizdiğin devreyi hangi programla çizdin proteus falanmı.ben onu kullanıyorum.transistörle anahtarlama yaparsak olur saınıırm.ben bu akşam bilgisayarda simulasyon olarak yapmaya çalışırım.bu arada sabit yanan ledleri tek çıkışa paralel olarak bağlarsak olay biter sanıırm.şunu yapıyım bi de kayan yazı yapmayı düşünüyorum.ondada yardımcı olursan sevinirim conavar.bu arada hangi üniv. bölüm ne?

conavar

istanbul üni. End. Otomasyon....
adamda bir de duran pozisyonu olacak...eller ve bacaklar kapalı ;)
yani biraz daha led demek oluyo :D ben eagle kullanıyorum....
PCB henüz çizmedim sadece kafamızfaki ortaya cıksın istedim...Transistörle süreceğiz dogru....
bu arada bunu kapalı bir kutuya..siyah plexi arkasına koyar isen daha iyi olacaktır....ben yarından sonra biraz daha çizim yaparım...pazartesi sınavlarım var çalışmama lazım  :?

e3

Alıntı yapılan: "conavar"istanbul üni. End. Otomasyon....
adamda bir de duran pozisyonu olacak...eller ve bacaklar kapalı ;)
yani biraz daha led demek oluyo :D ben eagle kullanıyorum....
PCB henüz çizmedim sadece kafamızfaki ortaya cıksın istedim...Transistörle süreceğiz dogru....
bu arada bunu kapalı bir kutuya..siyah plexi arkasına koyar isen daha iyi olacaktır....ben yarından sonra biraz daha çizim yaparım...pazartesi sınavlarım var çalışmama lazım  :?
Transistör yerine ULN serisi entegreler kullanmanızı tavsiye ediyorum.Transistörli devreler bazen iyi hesap yapılmadığınıda çalışmayabiliyor.Ama ULN lede böyle bir sorun görmedim..Kolay gelsin. ;) Ayrıca sana Pazartesi günü olan sınavında başarılar. :P Benimde yarın var.. :lol:
.eem.

paradox

valla dün akşam bende proteusta simulasyonunu yapacaktım ama vakit ayıramadım.günler çok kısaldı vakti değerli kullanamıyorum ya.benimde p.tesi sınavım hepinize kolay gelsin arkadaşlar.bazen düşünüyorumda okul bana çok engel oluyo   :roll: uln ne bu arada bi araştırıyım.o konuda bilgim yok