Ben bilemedim sen bilecek misin ?

Başlatan yusuftr80, 22 Nisan 2006, 17:41:11

yusuftr80

selam  arkadaşlar 3 butonla  2 roleyi  kontrol edecek  bir  proğram yaptım
devreyide  tastamam yaptım her şerşey  normal çalışıyor   ama  motora  
bağladığım zaman düzensiz  çalışıyor pic in beslemesinide  dışardan ayrı verdiğim halde düzenli bir sonuç alamıyorum nasıl  derseniz.
12voltluk motoru kontrol edecek roleler devreye girdiği andan itibaren
proğramda,ki  istenilen şekilde,ki gibi  çalışmıyor:
ve düzenli çalışsaydı yapması gereken ler  ise   1.  butona basınca  1 role çalışacak   1. button  bırakıldı anda 1. role kapanıp hemen 2. roleye geçecek  3. button ise stop edecek .
2.  butona basıl mışsa  2. role çalısacak  ve ayni şekilde  2. role bırakıldı anda hemen  1. roleye geçecek  ve 3. roleye basıl dın da  yine stop edecek

seco06

Zor bir bilmeceye benziyor. :?
Şu işin programını ve şemasını proteusta denedinmi?İstersen gerekli bilgileri gönder bizde inceleyelim

ismetelk

zor bi programa benzemiyo zaten çalıştırdığını ama motorları bağladığın zaman düzensiz çalıştığını söylemişsin sorun beslemededir o zaman kullandığın trofonun  gücü düşük olabilir motorları bağladığında pice düşen gerilimi ölçtünmü ayrı besleme yaptım demişsin bunu düzgün yaptıysan sorun olmaması lazım devrenin açık şemasını gönderirsen daha iyi bilgi verilebilir.

akkoyunlu74

Eğer beslemeleri ayırdıysan geriye tek şık kalıyor; pic çıkışlarını opto-coupler ile izole ederek röleye aktarmak. Yüksek ihtimal sorun kalmaz.
Kolay gelsin...