.:. Sıcaklık Sensörü Hakkında .:.

Başlatan e3, 24 Nisan 2006, 21:27:36

e3



Arkadaşlar.Zamanında abimin eski fotokopi makinesini parçalamıştım..( Hem de büyük bir zevkle. :twisted: ) Galiba markası Minolta idi.Neyse bu makineleri ıvırı zıvırına kadar herşeyiyle söktüm..Anca aptallık işte mekanik aksamların bi kısmını çöpe attım.. :? Baskı devre çıkarmak için Pnp kağıdı ile uğraştım bugün.Ancak 10 çeşit kağıt kullanmama rağmen ve plaketi sıfır derece bir zımpara ile zımparalamama rağmen bi türlü plakete çıkaramadım..Daha önce çok güzel çıkarıyordum.Şimdi ise beceremedim.Neyse mevzuya geri dönelim.Bir laminasyon makinesi alalım dedik.Ama öğrencilik işte sonra bütçem kaldırmaz diye vazgeçtim.Birden aklıma fotokopi makinesinin içinden söktüğüm bir malzeme aklıma geldi..İlginç bir malzeme.Bir direnç büyüklüğünde..Telefonumla resmini çekmeye çalıştım ama çok beceremedim. :P Hatta yanına da 1/4 Watt lık dirençlerden koydum.Neyse gelelim malzemeye.Malzemenin üzerinde 250 V 10 A ile çalıştığı ve 150 derece ısı verdiği yazıyor.Galiba adı Microtemp®.Patent li bir mal olduğu yazıyor üzerinde.Ve o kadar sıcaklığa rağmen yazılarda tık yok. :lol: Şimdi gelelim procemize.Üstadlar, hocalar bu elemanı daha önceden bileniniz var mı? Nasıl kullanabiliriz?Bununla bir laminasyon makinesi oluşturabilir miyiz? Yoksa direk gidip bir ader 60 YTL lik laminasyon makinesi mi alalım? Alsak diyelim bu materyali laminsayon makinesinin içine takabilir miyiz? Çok soru oldu ama bir işe yarasın eski malzemeler.. :D Herkese iyi günler..Saygılar ;)
.:. Protection .:.
.eem.

microcozmoz

Benim bildiğim bu malzeme bir sigorta...150 derecenin üstüne geçtiğinde atıyor...Daha önce bir laminasyon cihazı çalışmıyor diye getirmişlerdi bu malzeme gittiğinde dolayı çalışmıyormuş..
"Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."

ise

tek sefer kullanmak için   kaç derece ise atıyor öylece atık kalıyor.

e3

Yani üstadlar bu malzeme bi sigorta ve bir defa atınca bir daha çalışmıyor öyle mi? tühh..Bende sevinmiştim kullanabilirim diye.... :( Ama belkide hala çalışıyordur. :roll: Ben iyisi ona hiç dokunmayayım bi laminasyon makinesi almaya bakayım..Peki üstadlar bir sorum daha var.Laminasyon cihazını aldık diyelim içindeki sıcaklık bize yetmezse o zaman nasıl yükseltebiliriz sizce? İçine ne tür şeyler koyabiliriz? Cevaplar için teşekkür ederim.Bir de bu soruları cevaplarsanız sevinirim. :) İyi günler.;)
.eem.

mhk

Farklı bir başlık oluşturmadan buraya yazmak istedim. DS1820  endüstriyel kullanımlar için uygun olabilirmi? Ayrıca DS1820 uzatma kablosu ile ne kadar taşınabilir. Bir kazan içindeki sıvının ( 30-70 C ) sıcaklığını ölçmek için kullanmayı planlıyorum. Kazan ile sistem arasındaki mesafe 2-3 m olacak. Ucuz ve kaliteli çözüm bu olabilirmi? Hassasiyet önemli değil. Tek pin haberleşmesi uygun. Sizce ?
"Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol..." Mevlana

microcozmoz

@mhk

Bir makinada LM35 kullanmıştım..aradaki mesafe yaklaşık 3 metre idi ve iyi sonuç aldım diyebilirim..
"Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."

DumrulBey

Alıntı yapılan: "mhk"Farklı bir başlık oluşturmadan buraya yazmak istedim. DS1820  endüstriyel kullanımlar için uygun olabilirmi? Ayrıca DS1820 uzatma kablosu ile ne kadar taşınabilir. Bir kazan içindeki sıvının ( 30-70 C ) sıcaklığını ölçmek için kullanmayı planlıyorum. Kazan ile sistem arasındaki mesafe 2-3 m olacak. Ucuz ve kaliteli çözüm bu olabilirmi? Hassasiyet önemli değil. Tek pin haberleşmesi uygun. Sizce ?
Dostum RS485 için kullandığımız kablolar yeterli. Hani ortasında iki damar kablo geçen çevresinde örgü teliyle ekranlanmış (shielded) olanlar. İnce bir şey. Ben ısı DS1821'de 3 metre denedim bir sorun yok. CAT5 gibi ekranlama olmayan bir kabloyla çevre şartlarına göre yanlış ölçüm meydana geliyor.

Bu arada laminasyon makinesi nedir? Bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış...:)

Sevgiler, saygılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

e3

Dumrulbey hocam laminasyon makinesi bildiğimiz kimlik kaplama makinesidir.Yüksek sıcaklık( Ortalama 120-200 Derece) ve basınç altında [ki bu basınç genellikle birbirine sıkı yaylarla bağlanmış iki tambur sayesinde oluyor.( Ben en azından böyle biliyorum. :D )] tamburların arasından malzemenin geçirilerek hava ve boşlukların kaybolmasını engellemek için yapılıyor.Aşağıda bi tanım var ama elektronikle alakası yok.. :D
İki veya daha fazla malzemenin birbiriyle yapıştırılması işlemine laminasyon adı verilir. Laminasyonun amacı; ambalajın içine konulan gıda maddelerinin bozulmasına neden olabilecek nem, ışık, gaz geçirgenliklerinin azaltarak istenen korunmanın sağlanması ve tüketiciyi cezbedecek albeniyi elde etmektir.

Ve bu anlatıma ait resim :
.eem.

PhD

Protection kardeş acaba bu laminasyon makinesi ile ne yapacaksınız? Acaba ütü ile baskıdevre kartı çıkartma metodu için mi kullanacaksınız. Eğer bu makine ile baskıdevre çıkarma işe yarar derseniz ben de almayı düşünmeye başladım da :roll:

kolay gelsin...
...hiç...

e3

Evet laminasyon makinesi ile baskı devre yapacaktım.İki katlı devreler için iyi bir yöntem diyorlar.Ancak artık onunla ilgilenmiyorum.(Nedeni : Pahalı. :lol: )Ütü işimi çok iyi görüyor.1 mm'lik yolları bile çıkartabiliyorum.Sadece çift taraflı basmayı beceremedim inşallah o işi de halledecem.Şu an elimde basabileceğim çift taraflı yok da. :D Tabii bir de plaket sorunum var. :roll: Neyse işin maddi yönünden çıkayım bu makine iyidir güzeldir ancak biraz prof. manada basımlar için uygun olabilir.Mesela devre yapacaksın örnek bir tane.Çok ince yollar felan var.Bu makine işini görür.Bir de buna uygun kağıt bulman lazım tabii. :) Çok kafa şişirmeyeyim. :D İyi günler.Saygılar.
.eem.

PhD

Alıntı yapılan: "Protection"Yoksa direk gidip bir ader 60 YTL lik laminasyon makinesi mi alalım?

Bu makine bu dediğin fiyatlarda ise çok da pahalı değil acaba yanlış makinelerden mi bahsediyoruz... :roll:

Bir de ben ütülü yöntem de 10-15 dak. arası ütüleme yapıyorum ve çok iyi sonuç alıyorum. Acaba bu makine çok kısa süre ısıtıp geçecek yeterli mi yoksa kartı defalarca bu makineye vermek mi gerekir? ;)
...hiç...

e3

60 YTL yanlış fiyattır o fiyatın 60 dolar olması lazım diye biliyorum.Yanlış yazmışım galiba. :D En ucuzu bu kadardı.Aslında alınır zor değil biraz para biriktirip alınır.Ancak bu makine 120 derece ısı üretiyordu.Bize 160 derece lazım.Onun için önceden bir de ütüyle plaketi ısıtmak gerekiyor. Madem ütüyle ısıtıcam bu makineyi ne diye alayım direk ütüyü kullanırım dedim.Biraz daha para biriktirip daha iyi bir makine 200-300 YTL'ye alınabilir.Ancak şu aralar dolar arttı onlarında fiyatları biraz artmıştır. :roll: Ben ütüyü 2-3 dakika yapıyorum.10-15 dakikaya ne hacet.Plaket mum gibi olur valla. :D Ayrıca plaket bu makineye bir defa değil birkaç defa veriliyor.Ard arda.Dedim ya özel çizimler için uygun olur ancak benim o kadar özel çizimlerim yok ütü işimi görüyor. :) İyi günler.Saygılar. ;)
.eem.

aster

Laminasyon terimi bir yerde daha kullanılır,
kullandığınız trafo saçlarını düşünün bu saçlar rulo plaka halinde düz bir banttan geçerken dişi ve erkek kalıp arasında kesilir bu işleme saç dilme veya laminasyon denir.