farklı bir saat devresi için yardıma ihtiyacım var.

Başlatan serdaripek85, 04 Temmuz 2006, 18:55:06

serdaripek85

Merhaba arkadaşlar ...

Bana LCD'li  saat devresi lazım. Bir çok sitede saat devreleri var ama hiç birisi işime yaramıyor.Benim istediğim özellik alarmlı olması fakat iki tane alarm olacak.Yani bir gün içinde iki tane alarm kurabilmeliyim.(iki alarmı da aynı anda kurabilmeliyim)LCD de  birinci alarmı kuracağım zaman KUR1 ikinci alarmı kuracağım zaman KUR2 yazısını görmeliyim. Birinci alarm ile bir şey çalıştıracağım,ikinci alarm ile de ayrı bir çıkış alarak çalışmayı durdurmak istiyorum.Saat , alarmı kurduğumuz sürelere gelince portların herhangi birisinden bir anlık "1"bilgisi vermesi yeterli.yalnız iki alarm da "1" bilgisini ayrı ayrı portlardan vermesi gerekir.Böyle bir projeyi bulabileceğim yer var mı ? Veya bu projenin asm veya basic kodunu yazabilecek arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.Ben beleşcilik  yapmıyorum , sadece bir şeyler öğrenebilmek , hayal ettiklerimi gerçekleştirmek için gayret ediyorum.  Yanlış anlaşılmasın!!!            Serdaripek85@mynet.com

İnsanın kanadı gayretidir.

Aynı dili konuşanlar değil , aynı duyguları paylaşanlar, anlaşabilir.

MEVLANA

conavar

öncelikle hoşgeLdin...
forumuz içinde arama yaparsan saat devrelerimiz mevcut...birkaç değişiklik ile istediğin kadar alarm eklemek de mümkün...
Bu sitedekileri incelemenizi tavsıye ederim

==>BURDAN

==>BURDAN
.::BiLgi Paylaştıkça Çoğalır::.[/url]

OG

Burada hazır kodlar da bulabilirsin ama
Alıntı Yapsadece bir şeyler öğrenebilmek , hayal ettiklerimi gerçekleştirmek için gayret ediyorum. Yanlış anlaşılmasın!!!
dediğine göre biryerlerden başlaman gerekir. Adım adım öğrenmiş de olursun.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

fatihgns

Antrak hex kodlarını veriyor. Asıl program yok. Nasıl kendi istediğimiz projeye göre bu kodda değişiklik yapacağız acaba?

PhD

Alıntı yapılan: "fatihgns"Antrak hex kodlarını veriyor. Asıl program yok. Nasıl kendi istediğimiz projeye göre bu kodda değişiklik yapacağız acaba?

Merhaba arkadaşım forumda aratırsan bir çok saat devresi var ve kodları açık. Yani tam kaynağın üstünde duruyorsunuz. Takıldığınız yerde sorarsanız bildiğimiz ölçüde her zaman yardımcı oluruz.

Kolay gelsin... :)
...hiç...

fatihgns

Benim sorum sadece bu saat devresi için değil genel olarak Antrak'ta verilen devreler içindi. Antrak sitesinde çok güzel devreler mevcut. Fakat dikkat ederseniz hepsinin kodları hex olarak veriliyor. Yani ana kodları mevcut değil.
 Nasıl ana kodlara ulaşabiliriz? Ve devreleri kendimize göre kullanabiliriz?

SpeedyX

Alıntı yapılan: "fatihgns"Benim sorum sadece bu saat devresi için değil genel olarak Antrak'ta verilen devreler içindi. Antrak sitesinde çok güzel devreler mevcut. Fakat dikkat ederseniz hepsinin kodları hex olarak veriliyor. Yani ana kodları mevcut değil.
 Nasıl ana kodlara ulaşabiliriz? Ve devreleri kendimize göre kullanabiliriz?
Bunu Picproje ye değilde, Antrak a sorarak bekli birseyler yapabilirsiniz. Picproje ve Antrak faklı yerlerdir.

serdaripek85

arkadaşlar benim sorunum bu değişiklikleri yapamam.eğer ki değişiklikleri yapacaklar varsa bana yardım etsin.çünkü ben pic lerle yeni tanıştım ve yapmak istediğim çok şey var. yinede önerileriniz için çok teşekkürler...