50cmx50cm Grafik ekran

Başlatan Logan, 28 Ağustos 2006, 09:41:52

Logan

Günaydın arkadaşlar.KS108 ile aynı mantıkta çalışan (dikey tarama ile) grafik panosu programı hazırladım.Devrede 64 adet 8x8 dot-matrix display ve 34 adet 74154 entegresi var.Merak edenler ve ilgilenenler için devre şemasını ve programı gönderiyorum.

http://rapidshare.com/files/2323064/grafik_pano.rar

Ekranın dalgalanmasına aldırış etmeyin.Bilgisayarın hızına göre farklılık gösterebiliyor.Evdeki bilgisayarımda normal çalışırken, işyerinde dalgalanma görülebiliyor.Devre biraz karışık gibi görünsede aslında mantık çok basittir.Hangi entegrenin hangi satırı kontrol ettiği şemada yazılıdır.Hepinize kolay gelsin.
İmza.

ground

@Logan projelerin güzel.. Bunları dergimizde de yayınlamanı isteriz. Düşünürsen alalım seni e-dergi mekanına ;)

Kolay gelsin.
⌒╮'╭⌒╮⌒╮.
╱◥██◣                  
| 田︱田田|              
╬╬╬╬╬╬╬╬╬

Picproje - Sözde değil özde paylaşım..

Ziya

Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

Logan

İmza.

teknikelektronikci

sayın logan üstadım çalışmanıza hayran kaldım ve böyle bir uygulamayı paylaştığınız için ne kadar tesekür etsek azdır allah razı olsun hocam bu eep dosyaları nedir acaba birde fuarda standınızı ziyaret etmek isterim acaba firma ismi nedir mümkünmü söylemeniz  Tesekürler saygılar
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

murbay

Logan Bey,
Grafik ekran çalışmanız çok güzel, teşekkürler.

Bu devrenin monte edilmiş halini görmek isterim açıkçası. Mümkünse eleman yüzey ve lehim yüzey resimlerini buraya koyarmısın.
Açıklayıcı olun, gizemli yazmak maharet değildir...

Logan

@Murbay, bu panoda 64 adet display var ve her bir displayin boyu 6 cm-6 cm.Buda yaklaşık 48x48 bir pano demek oluyor.Baskı devresini henüz çıkarmadım.Çizer miyim orasıda meçhul.Ama arkadaşlar çalıştığını görsün diye 8'li ptoroboard üzerine sığdığı kadarını yerleştirip çalıştırır ve resimlerini yollarım.Takdir edersiniz ki ben bir çalışanım ve yeterli boş vakit bulabildiğim pek söylenemez.Kesin söz vermeyeyim.En kısa zamanda gerçeğe dökmeye çalışacağım. ;)
@teknikelektronikçi, beni fuar kadrosuna katılmadım.Belki haftasonları boş vakitlerimi stand da geçirebilirim.Yerimize gelince, standın krokisini ve açıklamasını aşağıya upload ediyorum.İsteyen ziyaret edebilir.
@teknikelektronikçi, epp dosyası bildiğim kadarıyla eprom dosyası olarak geçiyor.Dataları çıkarmak için kullandığım program, .bas uzantılı bir dosyanın yanında .epp dosyasını da oluşturuyor.Ayrıca seri porttan direk eproma yazabildiği için belkide kendi anlayabileceği dilde kodluyor olabilir.Herkese iyi çalışmalar. :)

http://rapidshare.de/files/31153209/fuar.rar.html
İmza.

PhD

Selam @Logan hocam;

Projeleriniz ve paylaşımlarınız için gerçekten çok teşekkürler. :)

Bir şey daha rica edecektim. Eğer mümkünse kayan yazının mantığın anlayabilmek için sadece bir veya iki 5x7 veya başka bir DOT matrix display üzerinde, 74154 kullanarak ve sadece harfler geçen bir kayan yazı uygulaması yapabilirseniz ve anlatabilirseniz sanırım herkes için daha yararlı olabilir. :roll:

Dediğim gibi eğer böyle bir şey yapabilirseniz sevinirim.

Başarılarınızın devamı duası ile...

Teşekkürler.
...hiç...

murbay

@çömlekçiler ne güzel ifade ettin derdimizi:)

@Logan arkadaşım yoğun tempo içerisinde böyle bir örnek hazırlarsanız çok memnun olacağım kendi adıma.
Açıklayıcı olun, gizemli yazmak maharet değildir...

teknikelektronikci

Logan üstad cevaplar için sağolun  baskı devreye gelince ;ben daha önce foruma 4 lü 8*8 için basit bir baskı devre koymuştum fakat bazı hatalar olduğunu fark etim düzeltip dün de serigraficiye verdim p.tesi teslim alacam :-) ben onu buraya upload edeyim hem düzgünü olmuş olur hemde bu proje için alt alta birleştirirlerek yani bir kaç ufak ekleme yapılarak bu proje içinde baskı devreye yardımcı olabilir düşünüyorum vaktim olsa ben yapayım ama pazara kadar biraz tatil yapacam :-) herkeze kolay gelsin sayın logan üstad paylaşım için tekrar sağolun

http://www.hemenpaylas.com/download/1457582/8x8_ICIN_BASI.LYT.html
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

PhD

Alıntı yapılan: "murbay"...@Logan arkadaşım yoğun tempo içerisinde böyle bir örnek hazırlarsanız çok memnun olacağım kendi adıma.

Selam @murbay kardeş,

Son öğrendiklerime göre @Logan arkadaşımız E-Dergiye girmiş orda kayan yazı ve bu paylaşmış olduğu devreleri detaylı olarak açıklayacakmış. :)

Biraz sabretmemiz gerekiyor. ;)

Kolay gelsin.
...hiç...

sagamen

bilgilerin için çok sao logan bir sorum olacak 8x8 ler anotmu katot mu?
herkEse kolay gelsin

Logan

Aslında şemadan anlayabilirsin ama ben yine de açıklıyorum.Sutün kontrollü bir pano olduğu için sütunları katod, satırları ise anoddur.
İmza.

sezgin05

@LOGAN
Paylaşımın için sağolasın.Acaba resim dosyalarını hangi programla bas dosyaya çeviriyorsun?Ve bunu hex dosyaya nasıl atıyorsun..

Logan

@sezgin05, ilk olarak BMP uzantılı dosyaları GLCDToll isimli program ile açıyorum.Bu programda iki adet data çıkarma işlemi var.Birisi yatay tarama (SED1305 tipi entegreler için), diğeri ise dikey taramadır (KS108 tipi entegreler için).Programın çalışması ve kullanımı gayet basittir. Eğer grafik panosu için yazdığım programı indirdiysen, GLCDToll programının çıkardığı dataları, basic'e nasıl adapte etiiğimi anlayabilirsin.Link aşağıdadır. Takıldığın bir yer olursa yardımcı olurum.Kolay gelsin.

http://rapidshare.com/files/2635098/GLCDtool.rar
İmza.