SUNON FAN ?

Başlatan Fixxer, 18 Eylül 2006, 10:16:46

Fixxer

Herkeze slm arkadaşlar %90 neme dayanacak bildiğiniz bir fan varmı acaba benim elimde sunon marka bir fan var ve ii bir fan olduğunu biliyorum fakat neme dayanıklı değil bu konuda ne yapmak gerekir fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.
...............................

buiba

arkadasim ne amacla kullanacagini ve baska ne tur ozellikleri olmasi gerektigini aciklarsan(calisma gerilimi,boyut gibi) yardimci olabilirim sanirim.bir de senin bahsettigin bildigimiz standart fanlar mi?

Fixxer

Amacın önemi yok hocam sadece %90 nem'e dayanıklı bir fan araştırıyorum.araştırmalarım sonucundada elimdeki sunon marka fan ip20 imiş ve ip21 lerde dikey şekilde çarpan damlacıklara karşı korumalıymış.
birde papst die çok kaliteli bir marka var ona bakıyorum.(ip) önemli bişimiş onuda öğrenmiş oldum...
...............................

Erol YILMAZ

IP xy   kodunda

x parçacıklara karşı koruma
y de suya karşı koruma seviyesini gösterir.

Sayı yükseldikçe koruma seviyesi artar.

OG

FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

buiba

hocam sadece yardimci olabilmek amaciyla sormustum,xy ve olayini arastirmadigim icin bilmiyorum.ancak bildigim bi sey var kullanicagin makine veya herneyse,dis ortamdaki isi farki nedeniyle;fan uzerine su seklinde dusecegi kanaatindeyim nem veya su,fan korumalida olsa belli bir zaman sonra mil ve bilyalama sisteminde arizaya neden olacaktir.bu nedenle bildigimiz klasik fanlardan mi bahsediyorsun onu sordum.