o-20mA ayarlı akım kaynağı

Başlatan mutta, 27 Eylül 2006, 13:00:02

mutta

0-20mA güç kaynağı yapmak istedim fakat hiç bi yerde ilgili döküman bulamadım,üstadlar yardım edin lütfen :(
>>>Her yere imza atmam<<<

Eagle_Tim

Software and Hardware Design...

mmengi

@mutta

Arkadaşım kıvranıp duruyorsun bişiler lazım diye ama kimse ne yapmaya çalıştığını hala anlayamadı şu yapacağın işi güzel bir özetle şuraya yazsan da sana yardımcı olacak insanları ve kendini biraz düşünsen daha iyi olmazmı  :)

mutta

hele bakın anlatayım  :D  şimdi benim bu devreyi yapmam istendi fakat herhangi bir voltaj söylenmedi sadeece ve sadece ayarı hassas olcak hepsi bu :) bende düşündüm op070 opamıyla bir çıkış alsam ve bunu da bir integral veya türev devresiyle yükseltsem olur mu? çok mu saçmaladım :))
>>>Her yere imza atmam<<<

ise

dc sabit akımın integrali türevi ne ederki ?
op07 bayağı hassas opaptır. herhangi bir direnç üzerinden akım geçirirsin onu farkını alırsın (çıkarma yapan  opamp devresi ) katlamak istersende çarpan şeklinide (çarpan opamp devresi ) kullanırsın. 0-20  ma kaynaklar daha önce forumda bolca tartışıldı. siteyi incelemeni tavsiye ederim.

Eagle_Tim

H21A1 foto transistör senin için basit bir çözüm olabilir aslında bu amaç için tasarlanmamış ama basit bir çözüm olarak kullanabilirsin.. collector akımı 20 ma ledini doğrudan  kaynağa bağlarsın.. transistörede gerilimini uygularsın kaç voltsa artık pdf bakakarak sınırını öğrenebilirsin.. transistörün çıkışınıda çokturlu bir trimpotla 0-20 arası ayarlayabilirsin aklıma ilk gelen bu kolay gelsin...
Software and Hardware Design...

mytap

mutta öncelikle kaç volt onu bi öğren sen ondan sonra güzel regülatörlü bi devre tasarlanabilir. 78xx serisi regulatörlerle maksimum ki 24 volta kadarı piyasada mevcut bununlara tepe değerini alırsın ve sistemi düğer kontrol kısmın kıyıcılarla (tranzistör-fet-) gibi elemalar ile hassas kontrolu bir güç kaynağı tasarlanabilir.

iyi çalışmalar
-------------------------------------------------------- hayırlı günler, iyi çalışmalar..  --------------------------------------------------------