SHARP arm7 ve CSTN LCD Display

Başlatan yasinbirol, 01 Aralık 2006, 14:51:43

yasinbirol

Selam Arkadaslar,

Sharp arm7  lh75401 ile yaptıgım bir projeyi sizinle paylasmak istedim. İki karttan olusuyor üstteki kart bir nevi sharp ı ogrenmek için tasarladım altına baska bir kart tasarlayıp baska bir amac içinde kullanıla bilir.Üst katta sharp 1 mb ram ve 4 mb flash var ve io lar disari birakilmiş durumda.
Altta ki kartta ise Lcd için componentler var hem cstn hemde monocromhe için tasarladım proglamlama orta mı olarak rowley crosswork kullanıyorum yorumlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar.

Yaşasin Cortex-M3 :D

piedos

Einstein: "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."

ise

bu kartları nerelerde kullanabiliriz.  sch ve pcb sini yayınlarsanız daha faydalı olacağına inanıyorum...

yasinbirol

üst kartı geliştirme kartı gibi tasarladık yani istediginiz sekilde kullanabilirsiniz  io porlar sıra pinlere cıkarılmıştır ama adres ve data pinleri cıkartılmamıstır. sch ini yakın zamanda koymayı düşünüyorum pdf e cevirip

Prof.EleCTroN

Merhaba,
Resimler bulanık gözüküyor ben pek birşey anlayamadım. Şemasını verebilirmisiniz?
Neden Sharp ARM 'ı seçtiniz ?
Genellikle C derleyici olarak IAR ve Keil kullanılıyor.

yasinbirol

tft lcd controller i ola arm7 işlemciler sharp ve samsungun var samsungu bulmak benim için daha zor oldu ve genelde de bga kılıfında oluyorlar. crosswork u kullanıyorum cunku lisanslı ve revely marka bir borda destek veriyor onun startup dosyalarından faydalandım.resimlere gelince anca bu kadar cekebildim :(

fatihvelid

4 mb'lik flash'ların kullanımı ile igili bana döküman gönderebilirmisiniz. Yada siteye lin koyarsanız indireyim.
Kainatta her canlı "DNA" diliyle yazılmış bir programdır...

yasinbirol

kullanı mı derken neyi kestetdigini anlamadım hardware olarak mı yoksa bir flasha nasıl yazılırmı ?

fatihvelid

PIC ile bir devre yaptım. Depolama alanı olarak flash kullanmak istiyorum. Ama flash ile ilgili pek bilgim yok. Nasıl veri yazar nasıl okuruz ve chipîn bağlantıları vs.

yasinbirol

flash la calısmak hardware olarak zor değil adress ve data portlarını baglarsın  read, write ve cs(chip select) pinlerini de baglarsın baglantı bu kadar asıl zor kısım yazılımda ilk once yaza bilmen için wait state leri ayarlayacaksın cünkü flasın yazma okuma hızlarına göre bunlar degişir. Bundan sonra flash a yazmak için özel kodları vardır bunları dökmanından ögrene bilirsin.mesala ben sharpta nasıl yaptım onu bahsedeyim. Hardware ve wait state geciyorum bundan sonra her program yüklemek istediginde ram de calısmak üzere bir program yüklenir bu loader senin programını flasha yazar ben bu loader ı rowley crossworkte sharp için yazillmiş (toshiba flas için) buldum bende toshiba kullanıyordum farklı kullansaydım degişiklik yapmam gerekecekti.Anlata bildidim mi bilmiyorum umarım yardımcı olur.

ise

yaptığınız kartın sch pcb dosyasını direkt olarak kullandığınız programla koyarsanız daha detaylı olarak kullanacak arkadaşların değiştirme şansı olur yanında pdf olarak koymanızda bilgisayarda programı olmayan arkadaşlar için güzel bir uygulamadır. crosswork sizde lisanslı ya bizde ? ram için beklemeleri donanım otomatik olarak yapmaktadır nwait girişi ramın işlemin sona ermesini beklemektedir.

yasinbirol

programları lisanslı veya crackli kullanmak sizin tercihiniz crossworksü iki sekilde de bulabilirsiniz internetten sorumluluk sizin ? Ram için soylediginiz bilgi dogru ama benim kullandıgım ramde oyle bir bacak yok :D Mcu da var ama

rree

Açık şema  ve baskı şemasını verebilirmisiniz.

fatihvelid

BGA case tipini dizgi makinesinde lehimleyebile bildiğiniz bir yer var mı?
ARM9 işlemcilerini kullanmak istiyorum. Ama 256 BGA case tipi elle lehimlenemez.