lcd kullanimi

Başlatan alieren, 18 Ocak 2007, 21:49:50

alieren

elimde PCM1602-FL-YBW  lcd var.devreyi kurdugumda lcd nin ekrni aydinlaniyor.ama kursor isareti gostermiyor.vericideki butona bastigimda lcd de herhangi yazi gozukmuyor.bu durumda ne yapabilirim.yardimlarinizi bekliyorum.proteusda LM016L LCD i kullandim.HD 44780 uyumlu LCD ekran kullandim,proteusda devreyi simulasyon yaptigimda calisiyor.ama devre karti uzerinde calismiyor.

mcan

belki pic ile alakalı bir sorun vardır ,lcd ile alakalı butona basınca birde led yakıp söndüren alt program ekle mesela böylece pic çalışıyormu çalışmıyormu anlarsın,yada portun birine birçok led bağla programının çeşitli yerlerini belirten sayıları bu porta yazdır anakartlardaki debug ledleri gibi böylece nerede sorun var anlarsın.belki pinleri farklıdır belki bir sigorta ayarını unutmuşsundur,yada pic i programlayamamıştır pc.....

INFINITY

Kardeş

1.Kontrasta ayarlı direnç bağla...
2.kabloları kontrol et ölçü aleti ile tüm kablolara bak hepsi kendi içinde kısa devremi..
3.Aynı sorun bizde de oldu sorun kabloda imiş o yüzden data gelmiyormuş lcd ye data pinlerini kontrol et...

iyi çalışmalar...
Elektron Hacısı Çekirdek Kabesini Tavafta...  Eğer atomda çekirdek ile elektron arasındaki boşluk yok olursa 1 çay kaşığı toprak 40.000 Ton gelir.