74HC595 ile Display Sürme

Başlatan climax, 03 Mart 2007, 16:32:18

climax

Arkadaşlar bugüne kadar birden fazla display sürmemiştim.Fakat saat gösterimi için en az 4 display sürmem gerekiyor.Bende 74HC595 ile yapmaya karar verdim.Yanlız displaylerin hepsinde aynı değerler görünüyor.74HC595'e kaç tane display olduğunu tanıttım.Forumda da aramalar yaptım.Ama hala problemi çözemedim.Programı CCS de yazıyorum.Yaptığım araştırmalarda örnek kod olarak genelde picbasicle yazılmış kodlar var.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin...
Paylaşmak düsturumuzdur.

sitenindelisi

şema var mı?
isteğe göre 595 ile 2 farklı şekilde sürebilirisin.
-segmentleri 1 adet 595 ile , katotları tarama ile.
-Displaylerin herbirini, birer 595 ile(kaskat bağlı)
Başka yollarda var ama mantıklı değil. Senin ki nasıl bir bağlantı?

Analyzer

Selam,

Arka arkaya bağlı 595'ler zannedersem. Şema ve kodunu buraya yerleştirirsen yardımcı olalım.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

climax

Arkadaşlar  devre bu şekilde .Ama tam olarak karar veremediğim  nokta enable uçlarının ortak olarak mı bağlanacağıdır.Ete hocanın yapmış olduğu devrelere baktım orada ayrı ayrı bağlanmış.Fakat kodları anlayamadığımdan çözemedim.Birde 74595.c dosyasına bağlı kalarak bağlamak istedim.

Paylaşmak düsturumuzdur.

sitenindelisi

595 lerin bağlantısı, yapmak istediğin işe göre yanlış. Bu şekilde bağlantı yapar isen, bütün displayler birbirinin kopyası gibi çalışır.
Olması gereken bağlantı şekli;

İlave not;

Bordta arama kısmında 35 adet "595" için sonuç var. Bu başlıklarda hem kod örneği hemde çalışma mantığı detaylı bir şekilde anlatılmış durumda. İncelemenizi tavsiye ederim

zafzaf82

ben CCS'de yazdım kodları gayet güzel çalışıyor.

Download
Mikroişlemci bi araçtır, amaç değil.....