PicBasicPro Dersleri Yeniden

Başlatan ete, 16 Nisan 2007, 12:25:48

feezent

Teşekkürler ete hocam meslek yüksek okulu mezunuyum ama evet kendim bir pic programı yazabiliyorum diyemedim daha. İnş; örnekleriye, en açık bir şekilde anlatımıyla, bu derslerin faydalı olacağını düşünüyorum teşekkürler...

zeroo0

Alıntı yapılan: "paradox"tekrar upload edermisiniz silinmiş dosya.
ben yeni üyeyim.
          http://dosyam.net/?id=gmc43k
          yukarıdaki adrese tıkladığımda "dosya bulunmamaktadır" diyor.
         tekrar upload etme imkanınız varsa çok iyi olur benim için.

avignon

rar şifresi verebilrmisiniz

ibo1973

tesekkürederim ete allah razı olsun bazı şeyleri senin yayınladığın bu derslerden öğrendim  hatta abartmadan söyliyim pic basic pro hakkında 3 tane kitabım var farklı yayın evlerinden çıkan ama 3 nede bakıp anlamadığım bazı konuları senin der notlarındaki anlatımlarından anladığım konular oldu bu güzel anlatım içinde ayrıca teşşkür ederim.

unal30

hocam e-mail adresinizi verirmisiniz.
unal72@hotmail.com

avignon

derslerdeki isis devlerini çalıştırdığım zaman hata veriyor. Versiyon farkından dolayı bir hata olması mümkün mü

kemalguler

Versiyon farkı olursa dosya açılmaz.Dosya açılmış ise çalışmamasına sebep,büyük ihtimalle tanımsız malzeme veya HEX dosyasının pice yüklenmemiş olmasıdır.İndirdiğiniz dosyadan hex kodunu ısısteki pice yükleyin.Çünkü, devrelern hepsi çalışıyor.Bu vesile ile Sayın ETE hocama tekrar teşekkür ediyor Allahtan hayırlı uzun ömürler diliyorum.

ilker_32

Düşük versiyonda çizilmiş devreleri ya çizdiğiniz versiyonda yada üst versiyonda açabilirsiniz. Yüksek versiyondaki çizilmiş devreleri düşük versiyonda açmak istiyorsanız şemayı export etmelisiniz. Şemayı export ettikten sonra açtığınız versiyonda export edilen şemadaki malzemelerin değerleri kaybolur simülasyonu başlatabilmeniz için malzemelere değerleri atamalısınız.

avignon

Bu ders notarındaki 9. derste STH-11 uygulamasında LCD ekranda sensör yok yazısının çıkmasının nedeni nedir?

beykozlu

rar şifresii verebilirmisin hocam

aslan_korhan

Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

kirvem

hocam öncelikle ders notların için çok teşekkür ederim ben sizin en son hali ile vermiş olduğunuz saat devresini yaptım  çalışıyor ancak ds1302 gerçek zaman saati olayını ve 1 nonu pinden şarş olması için gerekli kısmını hala aşamdım zaman yaz kısmında
zaman yaz:
RTC_RST = 1
    SHIFTOUT RTC_DTA, RTC_CLK, 0, [%10010000,%10101001, SANIYE, DAKIKA, SAAT,GUN , AY, GUNADI, YIL, 0]'gerçek zamanı devreye sokma
    SHIFTOUT RTC_DTA, RTC_CLK, 0, [$BE, SANIYE, DAKIKA, SAAT,GUN , AY, GUNADI, YIL, 0]' program yüklenirken ilk bu satır yüklenecek

SHIFTOUT RTC_DTA, RTC_CLK, 0, [$8E, 0]    'WRT Protek açıldı
        low RTC_RST:PAUSEUS 10
        high RTC_RST          
        SHIFTOUT  RTC_DTA, RTC_CLK, 0, [$BE, SN, DAK, SAAT,GUN , AY, 0, YIL, 128]  'YAZ
        low RTC_RST
        PAUSEUS 10
        return
ifade yi eklemmem gerektiğini düşünüyorum ancak prog hata veriyor  yardımcı olursan çok sevinirim