12c508

Başlatan amet4007, 29 Temmuz 2003, 01:21:43

amet4007

Yeni başladım ve elimde 12c508 var.
pbp yu kullanmak istiyorum.
12c508 i pbp da programlayabilmem için en düşük hangi versiyonuna ihtiyacım var
ve bu programı nereden bulabilirim veya indirebilirim.

(12c508 i tercih nedenim ucuz olması)

james

bence acemiler için hiç uygun değil.çünkü otp yani bi kere programlayabilrsin.bi daha programlayamassın.genede kullanıcam diyosan pbp242 ile olur.
sonsivri.cjb de picbasicplusın full versiyonu var.onla da olur.
ARAMIYORUM , BULUYORUM

mhk

Bence ilk önce 16f84 ile başla. Aldığına değecektir. En azından yanlış yaptığında entegreyi atmana gerek kalmayacak. 12c508 ile yapacaksan, ilk önce programı 16f84 ile yap sorunsuz olursa 12c508 e yazarsın. Bu forumuda iyi takip et, hatta zamanın varsa tüm yazıları dikkatlice okumaya çalış.İyi çalışmalar.
"Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol..." Mevlana

amet4007

Çok teşekkürler.
pbp yu indirdim deneme için bir şeyler yazdım.  Fakat bu sefer bir sorunla karşılaştım. 12c508A içinde 4 mhz lik  bir osilatör var. ve ben bunu programdan açamadım. tam olarak osilatörü kullanabilmem için hangi komutları girmem gerekiyor.  Ayrıca programın başına sabit olarak koyabileceğim başka şeyler olabilir mi?

Erol YILMAZ

Konfigrasyon bitlerinden bahsediyorsun. PB icinden de belirleyebilirsin. veya programlama yapacagin programdada entegreyi (12c508) secince ona ozel konfigrasyon bit secenekleri gelir. Oradan da secebilirsin. Hatta daha iyi olur.
INTRC gibi birsey yazmasi lazim.

amet4007

yavas yavas ilerliyorum. Fkat takıldığım yerler olmuyor değil, geceleri bağlı kalan arkadaslardan ICq ile sorabiliceğim kimse varmı.
Selamlar.

baba

flash mcu ya geçmeni tavsiye ederim.(başlangıç için 16f84 olabilir).önce kendini geliştir ondan sonra otp kullan daha iyi olur.
ÖĞRENDİKÇE    CAHİLLİĞİM       ARTIYOR.