LPC2478 + TFT LCD kit

Başlatan mp3dragon, 06 Ağustos 2007, 11:23:22

mp3dragon

embeddedartists sitesinde yeni LPC2478 kitini gördüm. Fiyat 240 x 320 3,2" LCD ile birlikte 216 Avro. (sadece kit 166 Avro) Bu kiti nasıl getirtebiliriz? Gümrük vs problemi anlıyacağınız.

LPC2468 OEM Board Features
Feature Description
Processor NXP's ARM7TDMI LPC2468 microcontroller in BGA package  
Program Flash 128 MB NAND FLASH, 4 MB NOR FLASH + 512 kB internal
Data Memory 32 MB SDRAM + 96 KB internal
Ethernet 100/10M Ethernet interface based on Micrel KSZ8001L Ethernet PHY
Clock Crystals • 12.000 MHz crystal for CPU
• 32.768 kHz crystal for RTC  
Dimensions 66 x 80 mm  
Power • +3.3V powering

Connectors • Two 100 pos Hirose expansion connector (FX8C-100), 0.6mm pitch  
Other • ISP1301 chip of USB-OTG
• 256 Kbit I2C E2PROM for storing non-volatile parameters
• Buffered 16-bit databus  

OEM Base Board Basic Features
Feature Description
Connectors • Two 100 pos, 0.6mm pitch Hirose FX8C-100 connectors for OEM Board
• Ethernet connector (RJ45)
• MMC/SD interface & connector
• JTAG connector
• Pads for ETM connector  
Interfaces • USB OTG interface & connector
• USB device interface & connector
• USB host interface & connector
• Full modem RS232 on UART #1
• CAN interface & connector  
Power • Power supply, either via USB or external 9-15V DC
• 0.3F capacitor backup for RTC  
Expansion • Color QVGA LCD expansion connector (serial and parallel interface options)
• WLAN module (IEEE802.11b) expansion connector  
Other • 5 push-button keys (4 via I2C)
• 5 LEDs (via I2C)
• 2 Analog inputs
• USB-to-serial bridge on UART #0, and ISP functionality
• Reset push-button and LED
• All OEM Board signals available on expansion connector/pads
• 240x150 mm in size  

http://www.embeddedartists.com/products/uclinux/oem_lpc2468.php
İyilik Yap, Denize At, Balık Bilmezse, Halik Bilir.

controller

aldığın yer ile iletişim kurarak fatura bedelini düşük gösterebilirsen mesela 100$ altı sorun çıkmaz. diğer türlü 216€ değerinde bir ürünün  gümrükten direkt geçebileceğini pek sanmıyorum.
Hesabım OG tarafından haksız bir şekilde pasif yapılmıştır.

leblebitozu

Bu ürün LPC2468, LPC2478'ü beklemekte fayda var

OG

Gümrüğe takıldığı anda,

+KDV %18 dir sanırım
+Gümrük vergisi 4
+Konşimento ~500YTL
+Ardiye (belki)
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

Prof.EleCTroN

Yılbaşı tatili ve dini bayramlara yakın tarihlerde hediye amaçlı alışverişlerde belli bir fiyat seviyesine kadar gümrüğe takılmadan geçebiliyordu. Hatta bana bir arkadaşım geçende noel hediyesi olarak FPGA kiti almıştı.

otm

en iyisi karşı tarafla konuşup ürünü sample ürün olarak almak.ücretini ödeyeceksiniz ama faturada numune ve ücretsiz ürün olarak görünecek.yoksa CE belgesi tse den belge sanayi bakanlığından ithalat izni vs vs gibi bir sürü prosedurle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

aslan_korhan

Bende bir ürün getirtmeyi düşünüyorum bu aralar. Gümrükte bir arkadaşa sordum. 200 Avroya kadar gümrüğe tabi değil dedi. Bende 100 dollar biliyordum gerçi daha önce. Ayrıca malzemeyi direkt olarak ev adresine teslim ve UPS veya DHL ile geldiğinde sorun olmayacağını söyledi. Bende şansımı bir deneyeceğim...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

Cetinal

peki bi malzeme veya ürün gümrükten geri çevrildiğinde bizim ödemiş olduğumuz para da havaya karışmış mı oluyor

OG

Evet
Birgün gelip gümrük malları satışına sunulduğunda katılıp ucuza kapatma şansın olabilir  :lol:
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

mp3dragon

Daha bu hafta UPS ile gelen sample kapsamında gönderim gümrüğe takıldı. Sebep içinde 3.94 usd (yazı ile üç dolar doksandörtsent) fatura çıkmış olması.

Faturada açıkça sample diye belirtilmiş olmasına ve 100-200 euronun çok altında olmasına rağmen gümrükte takıldı. UPS e talimat verip geri iadesini istedim.

Bu yüzden tamamı ile gümrük memurunun insiyatifine bağlısınız. 100 usd, 200 euro gibi limitler pek geçerli değil. Herkes kanunları kendine göre yorumlayınca böyle sonuçlar ortaya çıkıyor. Daha önceden 68 usd tutarında bir paketim takılmıştı. 150 YTL masraf ve bir sürü zahmet ile çekebilmiştim. Elimde Hazine Müsteşarlığı'nın o meşhur 100 euro 100 usd altı genelgesi ile gittiğim halde kaba tabirle pek iplemediler.

Bu arada ben İzmirdeyim, gümrük memuru İstanbul Topkapı da. Yani memura derdinizi anlatın önerisi pek geçerli değil.

not: kişisel tecrübelerimden, paketin boyutu, şekli şemali, birlikte gelen fatura irsaliye vs gibi evrağın çokluğunun önemli olduğunu gördüm. Uyduruk paket ve zarflar sorun çıkarmaz iken, janjanlı ve büyük paketler birde üstlerinde bolca evrak takılı halde ise gümrükte problem yaşama şansınız artıyor.

optech

Birine aldirtip posta ile gondertme yonteminde sorun olmadigini duymustum. Ama hem riskli gibi hem de uzun zaman alir sanirim gelmesi...

Diger bir ihtimal, Turkiye'de bir distributoru var ise onunla baglantiya gecip biraz daha fazla verip gumruk ile ugrasmadan almak...

mp3dragon

Alıntı YapTurkiye'de bir distributoru var ise onunla baglantiya gecip biraz daha fazla verip gumruk ile ugrasmadan almak...

onuda denedim. tüm gümrük masrafları + disp. el emeği +mal bedeli +dist. karı karşılığında geliyor. Eğer 10.000 usd mal alacaksanız kesinlikle bu yöntem en iyisi. Ama alacağınız ürün 30-40 usd ise ?Tek avantajı kağıt-kürek işi ile uğraşmıyorsunuz. Değişen bir şey yok yani.

ise

1 adet  60$ olan  ADC gümrüğe takıldı konşimento 400 ytl istedi bende geri iade ettirdim. 100 $ altı diye bir kaide yok adamların tamamen insiyatifine kalmış. verdiğiniz kargo parasıda cabası.

aslan_korhan

Mesajları okudukça bende birşeyler getirtmekten vaz geçtim.

Gerçi www.siparisim.net diye bir yer var.
Amerikadan sitesinden bir ürün beğeniyorsun ve sayfayı mail olarak adamlara atıp fiyat teklifi istiyorsun.
Adamlar ordaki fiyatın üzerine tabiki bir miktar ilave edip sana teklif veriyorlar.
Kabul edersen eğer hiç peşinat vs. istemeden 3-4 hafta içinde malı getiriyorlar.
Getirdiklerinde tekrar haber veriyorlar. Bir şekilde adamlarla buluşuyorsun ve ürünü inceledikten ve beğendikten sonra parayı verip ürünü alıyorsun. Herhangi bir nedenden dolayı beğenmezsen yinede almak zorunda kalmıyorsun. Yani tamamen güvenilir.
Ben bunlardan bu şekilde laptop getirttim ve hiç sorun yaşamadım.
Yerleri İstanbulda. Türkiyenin başka yerine kargo ilede gönderme yapıyorlar ama bu durumda parayı havale etmek gerekiyor. Buna güvenemediğimden bir arkadaşa aldırmıştım.
Gerçi adamlar laptop, fotoğraf makinesi gibi şeyler getiriyor genelde ama diğer malzemeleride getirirler sanırım.
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

Cetinal

peki birşey sorayım konuyla da çok alakalı değil ama bu olimex ten ürrün alırken bu tarz sorunlar çıkıomu gümrük filan