Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

kavram karmaşası

Başlatan x-tol, 30 Ağustos 2007, 15:56:49

x-tol

1-hitech nedir? neden vardır? ne işe yarar?
2-pic c ile hitech aynı şey midir?
3-hitech microchip firmasının ürettiği pic'leri c ile programlama programımıdır?

salih18200

Alıntı yapılan: "x-tol"1-hitech nedir? neden vardır? ne işe yarar?
3-hitech microchip firmasının ürettiği pic'leri c ile programlama programımıdır?
1-Bildiğim kadarı ile hi-tech bir yazılım firmasıdır yani bir marka.
2-C dili ile mikrodenetlet programlamak istiyorsan  hi-tech firmasının yazılımı olan hi-tide picc ile pic ve daha bir çok mikrodenetleyiciyi programlayabilirsin.
3-Dedidiğim gibi pic haricinde daha bir çok mikrodenetleyiciye destek vermektedir.
Ben yaklaşık 1-2 aydır bu programla pic programlamaya çalışıyorum.İlk başta zorlanabilirsiniz.

x-tol

zorlanmaktan çok kaynak eksikliği çekiyorum. "hitech ile pic c programlama öğreniyorum" tarzı bir yazı disizisi olsa çok güzel olurdu. olmazsa kitap bulacağız artık.

salih18200

Zorlanmaktan kastımda zaten kaynak eksikliği vb. şeyler,ayrıca azçok c'yi bilmek gerekiyo başlangıç için.

https://www.picproje.org/index.php/topic,16195

bu linkte başlangıç aşaması için gerekli bilgiler var bilgim  dahilinde bende yardımcı olabilirim.

mustafa_cmbz

Alıntı yapılan: "salih18200"
2-C dili ile mikrodenetlet programlamak istiyorsan  hi-tech firmasının yazılımı olan hi-tide picc ile pic ve daha bir çok mikrodenetleyiciyi programlayabilirsin.
3-Dedidiğim gibi pic haricinde daha bir çok mikrodenetleyiciye destek vermektedir.
Ben yaklaşık 1-2 aydır bu programla pic programlamaya çalışıyorum.İlk başta zorlanabilirsiniz.

oysa ben pic basicle 2 gunde olayı çözmüştüm :D

salih18200

Alıntı yapılan: "mustafa_cmbz"
Alıntı yapılan: "salih18200"

oysa ben pic basicle 2 gunde olayı çözmüştüm :D
oda bişeymi ben ete hocanın dersleri ile 1günde   işi çözdüm.ama bir mühendislik öğrencisi olarak zorda olsa c/c++'a devam etmenin ilerisi için daha uygun olduğuna karar verdim zaman zaman  bu kararımın ne kadar doğru olduğunu anlıyorum.Bence genelde pic basic pro ile pic programlayanlar bu işle amatör uğraşanlar ve kolaylığından dolayı bu dili seçenler.