400 WATT gücünde led driver için yardımlarınızı bekl

Başlatan sagamen, 01 Kasım 2007, 13:19:02

picusta

Analojik elektronikte önce op-amp ögrenilir sonra güç elektronigi.
Baska siteye gitmenin anlami yok, makale kisminda iki yazi var :
http://picproje.org/main/modules.php?name=News&file=article&sid=37&mode=&order=0&thold=0
ve
http://picproje.org/main/modules.php?name=News&file=article&sid=41&mode=&order=0&thold=0

Sundugun devreler arasinda tam dalga dogrultmaç olmaz gibi.
Sana gereken akimi ölçmek.
Sense direncin ucundaki voltaj çok düsük oldugundan (100 mV mertebesinde) PIC'in ADC'sine (0-5V) girmek için yükseltmek gerekir, (terselendirmeyen) Non-inverting yükselteç isine yarar.
Hatta PIC kullanmadan geri besleme yapilabilir.

sagamen

evet arkadasım bilgilerin mantıklı bende aynı şekide ama pic adc yi hiç düsünmemiştim ama önemli değil terslendimeden dediğin gibi olacak herhalde ilgin ve alakan için teşekkürler.
herkEse kolay gelsin

files

akımı okuyup sabit mi tutacaksın?  besleme sabit direnç sabit (taş direnç) zaten 3 watt led demişsin. bunlar toplam 400 W oluşturacak şekilde birer direnç ile besleme veya (+ ile mosfetin source'una bağlanacak)

opampla işin yok. picden yine pwm ile sür... bişey olmaz. inanmıyorsan 1 adet 3 w led al 1 hafta çalıştır. direnci iyi hesaplayacaksın. Kaç Amperde güvenli olarak çalışıyor, led üzerinde kaç volt düşüyor ?

R = (12 - Vled) / Iled

seçilecek direnç  gücü= Iled ^2  x R x1.20  
( %20 emniyet payı koyduk)

opampa gerek yokkkk..

XX_CİHAN_XX

Sabit olarak (tek renk) pwm siz direk ledi yakmak istiyorsan @files e aynen katılıyorum.
Ancak işin içine (çok renk) , pwm, mosfet, mosfet sürme girerse bukadar kesin konuşamam ancak yinede opampsız olabileceğini düşünüyorum.
Saygılar,sevgiler...
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

files

Direnci maks akıma göre  hesaplıyoruz. yani direk olarak ledi bir watlı direnç ile 12 volta bağladığımızı var sayıyoruz. pwm gerilimi  ve akımı daha fazla artıracak değil.

Ancak bu seri direnç yöntemi pek pratik olmayabilir. direnç üzerinde çok fazla güç harcanabilir. Benim gördüğüm sistemde power ledler bir kaç  adet seri bağlanmış sonra watlı direnç ile 24 volta bağlanmıştı.  tabi R, G, B ayrı ayrı ledlerden oluşuyor.

futureng

"High power led" denilen ledlerin kataloglarına bakıldığında ömürleri 50.000 saat civarıdır. Yanlız eğer üzerinden sabit 350mA akım geçerse. (1W lıklar için) dolayısıyla bu ledleri normal DC kaynağı dışında akım sabitleyici "buck" denilen devrelerle sürmek her zaman sağlıklı olacaktır. Bu ledler sabit dirençle sürüldüğünde ışık şiddetleri kısa sürede düşebilmektedir.
GimpTR.COM: Hayal Gücünüzün Gerçek Dünyadaki Görünüşü  http://www.gimptr.com

sagamen

evet arkadaşlar power ledler için cozumu buldum bana gore  amc7150  bir  led driver buldum   onlarla yapacam  numuneleride sıparısnı nereye verecem  ona bakıyorum bilen arkadaslarda bılgı ıstıyorum
herkEse kolay gelsin