twido

Başlatan re3ii, 06 Aralık 2007, 20:12:28

re3ii

herkese merhabalar arkadaşlar  twido plc ile örnek bir ladder yaptım ama çıkış alamıyorum nerlerde yanlış yapmış olabilirim? output ışığı yaniyor 24 v göremiyorum çıkış hiç bir değer göstermiyor

teknikelektronikci

merhaba genel ollarak söyleyecek olursam cikis isigi yandiginda cikisda voltaji görmeniz gerek diye biliyorum en azindan bizim s7-200 de öyleydi acaba plc nin saglam oldugundan eminmisiniz ? veya ciksiini ölctügünüz voltmetrenin saglam oldguna emin olunuz derim birde bu twido plc nin hangi modeli filan yazariseniz belki daha hizli cevaba ulasabilirisniz cünkü her marka ve model plc farkli oluyor kolay gelsin
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

erguncaliskan

model belirtmemişsin çıkışları röleli ise voltaj görmemen normaldir

ibrsel

@erguncaliskan arkadaşımızın da belirttiği gibi;eğer PLC nin çıkışları role ile sağlanıyor ise ve sen çıkış olarak role kontaklarını ölçüyor isen voltaj ölçemezsin. Ama PLC üzerinde o çıkışa ait led yanabilir..ı

re3ii

TWDLMDA20DTR çıkışı 24 v Q0.1 den 24 volt görmek gerekmiyorum acaba?

re3ii

arkadaşlar ben Q0.1 ni çıkış 24 v değilmidir meseala sayıcı devresi yaptım  ledler yanıyor ama çıkış 0 v gözüküyor nerde sorun olabilir

teknikelektronikci

arkadasim eger acelen yoksa ben sana p.tesi gününde kadar cevap gelmezse p.tesi günü arkadasima sorcam ondan cevabi alir buraya yazarim  ama sunu sormak istiyorum cikislar rölelimi?
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

re3ii

evet roleli transistör çıkışı var dahili 2 adet

ibrsel

Eğer çıkışların röleli ise ölçüm yapamaman normal.Çünkü kontak uçları boştadır..Aynen normal röle kullanır gibi kullanman gerekir.
Örnek:

[/URL][/img]

Eğer PLC nin röle çıkışı 3 uçlu ise,bunlardan birisi ortak uç,Birisi Normalde Kapalı Kontak,diğeride Normalde Açık kontaktır.Bunu ölçü aleti ile ölçerek bulabilirsin..

re3ii

ibrsel hocam bunları geç istersen bunları biliyoruz ki böle bi sorun olarak yazmadım sende bunlara takıldın ben diyorum ki Q0.1 ledi yanıyor çıkış yok orda 8 çıkış var Qlu bende biliyorum ölçüm yapmamıyacağımı plcden sadece tek çıkış var oda 24 v olması gerekiyor ama yok işte neden?

Ziya

Alıntı yapılan: "re3ii"...plcden sadece tek çıkış var oda 24 v olması gerekiyor...
emin misin? Yani röle çıkışlı plc de Q0.1 ledi yanıyorken çıkıştan da 24 volt mu görmek istiyorsun? O zaman kontaklardan birisine direnç üzerinden 24 voltu dışarıdan vermen gerekiyor. ibrsel'in yazdıklarını ve çizimini bir daha incele.
Bu günden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya. (13 Mayıs 1277) Karamanoğlu Mehmet Bey

re3ii

tamam direnç sürüp sadece 24 + v dışarıdan vericem
ama bağlantısı nasıl olucak çünkü com + 3 adet var bence plc kontak ucu yok demek istediğim 1 adet çıkış gözüküyor oda 24 - olabilir

erkan614

arkadaşım bende twidoya yeni başlıyorum çeşitli deneme programları yazcam eğer yazdığın program deneme amaçlı ise upload edebilirmisin
bende drf40 modeli var bide ben deniyim
kontrol ederken röle üçlarının kapalı kontağa geçtiğini biliyosun eğer ceryan vermemişsen  voltaj göremezsin