Haberler:

Eposta uyarılarını yanıtlamayınız ( ! ) https://bit.ly/2J7yi0d

Ana Menü

Out of memory

Başlatan ilker_32, 11 Aralık 2007, 01:43:27

ilker_32

Derleme yaparken aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum. Bu hatayı nasıl giderebilirim. Yoksa hafıza yetersizliğimi var.

Fatal error : Out of memory

ete

yazdığınız program kullandığınız pic'in program hafızasından büyük anlamına geliyor.

ete
Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com

ibrsel

ETE hocam cevabı vermiş..Eğer kullandığınız entegreyi değiştirmeden(Daha büyük bir hafızaya sahip işlemciye geçmeden) projenize devam etmek istiyor iseniz,değişkenlere ayırdığınız bellek miktarını azaltmaya çalışın..Örneğin; 255 değerinden fazla değer kulanmayacak değişkenler için Word yerine Byte gibi değişlenler tanımlayın..Mümkün olduğunca daha az Pause (Bekleme) Goto,Gosub (Dallanma ) komutları kullanın..Programınızın daha az ölçüde yer kapladığını göreceksiniz..

OG

ilker_32'nin bahsettiği problem son günlerde benim de başıma gelmeye başladı ve bendeki durum programın kapasitesi ile ilgisi yok. PC yi resetleyince düzeliyor. Tuhaf bir durum.

Yine bugün başıma gelen

if PORTA.2=0 then git

gibi bir satırda PORTA.2=1 olmasına rağmen ilgili etikete gidiyor.

Sistem vista, mcsp 3.0,  pbp 2.47
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

ilker_32

Alıntı yapılan: "OG"ilker_32'nin bahsettiği problem son günlerde benim de başıma gelmeye başladı ve bendeki durum programın kapasitesi ile ilgisi yok. PC yi resetleyince düzeliyor. Tuhaf bir durum.

Yine bugün başıma gelen

if PORTA.2=0 then git

gibi bir satırda PORTA.2=1 olmasına rağmen ilgili etikete gidiyor.

Sistem vista, mcsp 3.0,  pbp 2.47
Evet @OG hocama katılıyorum. Çünkü herşeyin hesabını yapmıştım. Windows'u yeni yükledim. Belkide sorunlu kurdum MCSP'yi. Durup dururken her kodda 3 hata mesajı alıyorum. Fakat .HEX dosyaları oluşuyor.  :roll:

ibrsel

Kullandığınız mcsp nin versiyonundan kaynaklanan hatta olabilir..Aynı programınızı mcsp nin önceki bir versiyonunda deneyin..Büyük ihtimal ile hata vermeyecektir..

ilker_32

Alıntı yapılan: "ibrsel"Kullandığınız mcsp nin versiyonundan kaynaklanan hatta olabilir..Aynı programınızı mcsp nin önceki bir versiyonunda deneyin..Büyük ihtimal ile hata vermeyecektir..
Fakat, ben bu sürümü daha önce sorunsuz kullanıyordum. Programı silip tekrar kurdum. Sonuç olumsuz.

DumrulBey

Windows kütüphaneleri ile ilgili bir durum olabilir. Temiz bir Windows üzerinde tekrar dener misiniz?
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

ibrsel

Programınızı sildikten sonra, tekrar kurmadan önce regedit ten tamamen temizlemenizi öneririm..

kartel

Demin benimde başıma geldi ticari olarak yüzlerce kere kullandığım programa (301) out of memory hatası vermeye başladı. Tekrar tekrar kaldırıp kurdum olmadı sistem geri yükleme yaptım olmadı ne yaptıysam olmadı derken, ibrsel lin yazdığını deneyeyim dedim. Microcode studio yu kaldırmıştım tekrar kurdum. Revo uninstaller programı ile kaldırdım Reg editte MSC ile ilgili ne varsa buldu, sil dedim sildi. Son olarak tekrar yüklediğimde sorun çözüldü. Benim gibi dört saatinizi boşa harcamayın, çözüm bu yol ile sağlandı. Hayatta başarılar.   ibrsel sana çok teşşekkür ederim saygılar.
"BAŞARININ ORANI" Konuya Ayrılmış  "ZAMAN" "BİLGİ" "AZİM" ve "İMKAN" Kavramlarının "ETKİSİ" ile orantılıdır.