Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

pbp ile gldc kullanma

Başlatan erkan614, 24 Aralık 2007, 17:52:21

erkan614

arkadaşlar gldc ile pi tasarı yapmalıyım forumda 4 tane konu çıkıo gldc hakkında nasıl sürüldüğü ile alakalı bilgi ve link verirseniz sevinirim

ete

Aşağıdaki link'e bak.
https://www.picproje.org/index.php/topic,1109&highlight=grafik+lcd

Ana fikir olarak ekranı yan yana dizilmiş ve yukarıdan aşağıya doğru yer alan  8'er li noktalardan oluşan bir pano gibi düşünmen gerekiyor. Her bir 8'erli gurubun noktalarından istediğini aktif hale getirebiliyorsun. Sol en üst köşe referans noktan oluyor. İlk sıra ile çalışman bittiğinde ikinci sırayı aynı şekilde doldurabiliyorsun. Aktif ettiğin nokta ekranda siyah nokta olarak görülüyor. Aktif etmediğin ise görülmüyor. Temel fikir budur.
Ekranda yer alacak şekiller ve harfler - rakamlar bu mantık ile oluştırılmak zorundadır. Grafik ekran ile çalışma zorluğu buradan gelir. Her şeyi sen yapmak zorundasın.
Verdiğim linkte benim bir programım var. O program bu temel fikir üzerine kuruludur. Biraz incele takıldığın yerde tekrar sor.

ETE
Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com

bcavlak

Selam,
Konu başlığında PHP ile GLCD kullanımından bahsedilmiş. Yalnız PHP ile kaynak aranıyorsa PIC ile istenmiyor PC ye takılacak anlamına geliyor.
Daha doğrusu ben yanlış anlamadıysam PHP PC de çalışan bir sunucu(server IIS vs) taraflı motordur.  
Eğer PHP ile yapılacak ise seri port veya paralel portları kontrol etmek için dio_Write vs. fonksiyon kütüphaneleri kullanımını öğrenmelisin.
Kolay gelsin.

Düzeltme Konu yanlış anlaşılmış. !!!!
PBP ile PHP karıştırmışım neyse... :)))
Bilgiler, paylaşıldıkça değer kazanır.

mustafa_cmbz

Alıntı yapılan: "ete"Aşağıdaki link'e bak.
https://www.picproje.org/index.php/topic,1109&highlight=grafik+lcd


hocam verdiğin linte protondan da bahsedilmiş fakat sadece bir model için denilmiş büyük ihtimal ile standart bişey değil bu glcd...ve piyasada bulunan modellerin ne gibi özellikleri var? mesela  bizim diğer kullandığımız  lcdler gibi 4x16  2x16 gibi boyut farklılıklarımı var?

m.c

ete

Grafik ekranlar nokta sayısı ile isimlendiriliyorlar. 64x128 denilince yukarıdan aşağı 64 sıra soldan sağa ise 128 sıra olmak üzere nokta büyüklüğüne sahip.
128 x 128 gibi değerler var. Bende bu konunun üstadı değilim. Yalnızca verdiğim programı yazarken biraz incelemiş idim o kadar.
SOnuç olarak grafik ekran nokta yoğunluğu ile tanımlanır ve satın alınır. Ekran büyüklüğünüde otomatik olarak nokta yoğunluğu tayin eder.

ETE
Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com

erkan614

hocam verdiğiniz kodu pbp 2.47 derleyemedi aksam eve gittiğimde protonda bi derleyim. 18f452 support olmuomuş?
bide karşıma ne gibi bi goruntu çıkcak?

erkan614

arkadaşlar 128x128 veya daha üstü pikselli glcd lerden driveri üstünde ve türkiyede çok tercih edilen hangi modeli var siz hangisini tavsiye edersiniz