Kuluçka makinesi

Başlatan CeaSeR, 29 Eylül 2003, 14:49:09

CeaSeR

Selam arkadaşlar bana belli bir ısya ayarlı ve o ısıda sabitleyecek devre lasım ntc düşünmüştüm ama pic 16f84 kullanabiliyorum amntığını verirsenizde olur teşekkürler
Korkma ondan bundan ! ne ölümden ne hayattan  Bu dünyada gördüklerinin , Hepsi Bir Hepsi HAKTAN !..

cnt

piyasada analog veya dijital cikis veren bir cok isi algilayicisi var. eger 16F84 kullanacaksan dijital cikisli bir algilayici kullan.
gerisi zaten kolay, sabit kalmasini istedigin sicaklik degerini ister programlarken pice yukle ister bir tus takimi ile calisma esnasinda yukle. ve o degerin altina dustugunde isiticinin bagli oldugu kontagi cektir.  :)

Kolay gelsin

CeaSeR

peki dijital çıkış veren sensör ismi verebilirmisin
Korkma ondan bundan ! ne ölümden ne hayattan  Bu dünyada gördüklerinin , Hepsi Bir Hepsi HAKTAN !..

diot

sıcaklık ölçumü için enkolayı lm 35

pc 16f877 kullanmanı tavsiye ederim..
pwm çıkışını kullanarak  triyaklı ısıtıcı yapabilirsin.

bir arkadaş lm35 , pic16f877,lcd display ve bir adet fırın kullanarak pozitif 20 kurutma fırını yapmıştı..
gayette basit oluyor fırın ısıtıcısı triyakla sürülüyor. lm35 ile fırın sıcaklığı kontrol ediliyor..

Erol YILMAZ

Selam;
Tam olarak anlayamadigim bir konu var.
Alıntı Yappc 16f877 kullanmanı tavsiye ederim..
pwm çıkışını kullanarak triyaklı ısıtıcı yapabilirsin.
bunu biraz daha acabilirmisin?
cunku Triyak ile pwm'in birlikteligi cok ilginc...

Prof.EleCTroN

Alıntı yapılan: "Erol"Selam;
Tam olarak anlayamadigim bir konu var.
Alıntı Yappc 16f877 kullanmanı tavsiye ederim..
pwm çıkışını kullanarak triyaklı ısıtıcı yapabilirsin.
bunu biraz daha acabilirmisin?
cunku Triyak ile pwm'in birlikteligi cok ilginc...
Bazı tip tristörlerde diot'un dediği oluyor. İstenildiği zaman iletime sokuluyor veya çıkarılabiliyor.

aster

diot

pwm de puls genişliğini istediği gibi ayarlarsın ve dc bir gerilim oluşturup bunu
bir komratör ün girişine verip diğer girişede 220 den örneklenmiş aynıfazda bir gerilim verirsin. Bu durumda istediğin açıda 220 Ac yi tetikleme olanagı olusur.

fsan

@CeaSeR,
selam kardes, DS1621 ve PIC16F84 ile bir uygulama yaptim ama bilmiyorum senin isine yararmi.

http://home.no/fsan/projects/

Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır bir pt 100 ile termostat yapmaya çalışıyorum tasarım neredeyse bitti sadece ölçüm hatalarıyla boğuşuyorum, bitince sitede yayınlıycam sanırım sorununu bu çözer PT100 oldukça profesyonel bir sensör.

Endüstriyel otomasyondada kulanabilirsiniz.

Herkese kolay gelsin.

mmengi

dostum PT100 ü nasıl okutup değerlediriyorsun. Bir ara merak salmıştım.Kullandığın pt100 ün boyutları nedir?Ben kadıköyde mercimek kondansatör büyüklüğünde pt100 bulmuştum ama üstünde fazla uğraşamadım. Ölçüm hatalarını ortadan kaldırmak için bir formülü olması lazımdı bir bakayım bulursam yazarım.

aster

www.elimko.com.tr
buradan destek alabilirsiniz
pt100, 100ohm luk bir dirençten oluşur ısıyla değeri değişir
2 ve 4 telli olanları vardır (Kompanzasyon için)