Hitech C ve Vista

Başlatan HT, 03 Ocak 2008, 12:22:35

HT

Arkadaşlar bu konu daha öncede bahsedildi ama benim bir sorunum var araştırmama rağmen bulamadım. Hitech C yi vistada bi türlü çalıştıramıyorum. Sürekli derleme hatası veriyor. Bu derleyici vistada çalıştırabilen arkadaşım varsa yazabilirmi? Ben arayüz olarak hitide kullanıyorum. İyi çalışmalar... ;)

Erol YILMAZ

Vista yı kaldır,
XP ye Hitech kur :D

arslan74

Alıntı yapılan: "HT"Arkadaşlar bu konu daha öncede bahsedildi ama benim bir sorunum var araştırmama rağmen bulamadım. Hitech C yi vistada bi türlü çalıştıramıyorum. Sürekli derleme hatası veriyor. Bu derleyici vistada çalıştırabilen arkadaşım varsa yazabilirmi? Ben arayüz olarak hitide kullanıyorum. İyi çalışmalar... ;)

Merhaba,

bende Vista ile hi-tech 8.05 ve Mplap kullaniyorum. Onda söyle sorun var. Eğer kodta hata var ise ekrana sadece hata var diye uyarı veriyor, hatanın nereden geldiğini yazmiyor. Üst versiyonlarda böyle bir sorun yok. Hi-Tech hataları ayrı bir dosya olarak yaziyor. Onun için proje klasöründe ki *.cce ve *.ide uzantılı dosyaları inceleyiniz. Orada oluşan hataları göreceksiniz.

Selamlar

dpar

Arkadaşlar hi-tech c'yi vistada çalıştırabilen varsa nasıl çalıştırdığını anlatabilirmi. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Hepinize iyi çalışmalar.

Elektroemre

Selamlar;
Ben Vistada HI-Tide'yi sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Çözüm için şunu dene;
Hi-Tide'ye sağ tıklayıp özelliklerden "Bu programı XP SP2 uyumluluğunda çalıştırı" ve "Bu programı yönetici olarak çalıştırı" işaretleniyin.
Kolay Gelsin...

Saygılar...

nonstradam

hi-tech derleyici olarak picc serilerini editör olarakta hi-tide ı kullanır. picc serileri vistada sorunsuz çalışır. hi-tide ın vista sürümünü indirmelisin kendi sitesinden. bu yazılım ücretsizdir. hi-tide ı kurduktan sonra kürekli picc lerini kullanabilirsin. ben vistada sorunsuz hi-tide kullandım.

dpar

Alıntı yapılan: "Elektroemre"Selamlar;
Ben Vistada HI-Tide'yi sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Çözüm için şunu dene;
Hi-Tide'ye sağ tıklayıp özelliklerden "Bu programı XP SP2 uyumluluğunda çalıştırı" ve "Bu programı yönetici olarak çalıştırı" işaretleniyin.
Kolay Gelsin...

Saygılar...

Dediklerinizi daha önce yaptım fakat derleme yapmıyor. Aktivasyon yapılmadı gibi bir hata veriyor.

Elektroemre

@dpar dediğinz gibi bende ilk kurduğumda "aktivasyon yapılmadı" gibi bir hatayla karşılaşıyordum.Sonra Hi-Tide'yi kaldırıp tekrar kurdum "Yönetici olarak çalıştırdım" ve sorunsuz çalıştı.

Ama sizin sorununuz Hi-Tide ile olmayabilir, kullandığınız derleyicide sorunlu olabilir, sonuçta Hi-Tide bir IDE.Bu sorunuda yaşadım.
Bilgisayarınızdaki derleycileride kaldırıp, siteden sorunsuz çalışan versiyonları bulup kurarak tekrar deneyin.
Benim şuan sorunsuz kullandığım Hi-Tide versiyonu 3.12
Derleyiciler PICC STD v9.60PL1 ve PICC18-PRO v9.61PL0

Saygılar...

dpar

Alıntı yapılan: "Elektroemre"@dpar dediğinz gibi bende ilk kurduğumda "aktivasyon yapılmadı" gibi bir hatayla karşılaşıyordum.Sonra Hi-Tide'yi kaldırıp tekrar kurdum "Yönetici olarak çalıştırdım" ve sorunsuz çalıştı.

Ama sizin sorununuz Hi-Tide ile olmayabilir, kullandığınız derleyicide sorunlu olabilir, sonuçta Hi-Tide bir IDE.Bu sorunuda yaşadım.
Bilgisayarınızdaki derleycileride kaldırıp, siteden sorunsuz çalışan versiyonları bulup kurarak tekrar deneyin.
Benim şuan sorunsuz kullandığım Hi-Tide versiyonu 3.12
Derleyiciler PICC STD v9.60PL1 ve PICC18-PRO v9.61PL0

Saygılar...

Teşekkürler kardeş dediklerini henüz denemedim inşaallah olur.

muuzoo

Hi-Tide 3.13 ve picc 9.60 vista altında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ben hiç bir sorunla karşılaşmadım.
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...

dpar

Daha önce yaptıklarımdan farklı bişey yapmamama rağmen yeniden kurunca sorun bitti.

nonstradam

vistada aynı sorun benimde başıma geldi. picc18 9.50pl3 ü kurdum (kazımuğur hocamın verdiği) kürek işleminide yaptım ama build yaptıktan sonra "invalid activation request"  diye bir mesaj alıyorum ve compiler yapamıyorum. bu sorunu çözen varmı?

Erol YILMAZ

PIC18 için Microchip C18 tavsiye edilir :)

KAZIMUGUR

Picc 18 Pro 9.61 çalışıyor.
Bu aralar o kadar çok hitech linki verdimki hangisidir hatırlamıyorum.
Büyük ihtimal , demo kurulumdan sonra başka dosya (ekli)içerisindeki dosyaların kopya/pasta yapılanı.

nonstradam

yok hocam yemedi. bu sürümdede aynı hatayı verdi. picc de sorun yok fakat picc18 invalid hatasına devam ediyor.