Devrede Display Eklentisi Fikir

Başlatan protech06, 03 Şubat 2008, 16:59:53

protech06

Slm Arkadaşlar iyi çalışmalar. Daha onceden yapmış oldugum bir devreye ek olarak display eklemek istiyorum. 4 adet 7 segment display kullanıcam amacım devrenin o an hangi işle mesgul oldugunu displaylerde göstermek.  Displayleri devreye ayrı bir kit olarak  baglamak istiyorum ve  sizce mesela ayrı bir pic kullanarak 4 displayi bu pice baglayıp tarama yontemi ile ana pic ten gelen mesaj nosuna gore gosterimmi yapsam iyi olur  , yoksa 4 display icin 4 adet 74hc595 kullanıp ana picten gelen datayı gostersem nasıl olur _?
 595 kullanma nedenimde ana pic tarama yapmıycak sadece her iş değişimde o anki mesajın datasını 595 lere gondericeği  için devamlı mesaj gösterimi ile ugrasmayacak sadece değişimden değişime 1 kez data gondericek 595 lere ,  bu iki sistemden sizce hangisi daha uygun olur_? veya daha farklı sekilde yapılabilirmi , 4 ayrı 595 kullanmadan  yada daha az malzeme gibi_?

Erol YILMAZ

ben de buna benzer birşey yapacağım.
Display kartımı CANBUS hattına uygun hale getirip,
CANBUS hattından örneğin 672 ID si ile gelen 8 bytelik veriyi
displayde göstereceğim.

CANBUS 2 pin ile Pic e bağlanıyor.

672 ID li bilgi de benim kontrol sistemimde ürettiğim bazı bilgiler olacak.

arslan74

Merhaba,

Sizin yapmak istediğiniz siztem ben daha önceleri yapmıştım. 4094 ile 5 dijit gösterde devresi.

4094 kullanıldığı için çalışma voltaj aralığı geniş tutulabilir.

http://www.4shared.com/file/34803984/15b9f998/5_dijit_Display_v1.html?dirPwdVerified=b8fce819

Çalışmasına dair örnek kod isterseniz;

Aşağıdaki linkte mevcud.

https://www.picproje.org/index.php/topic,18953&highlight=encoder

Selamlar

stlg

4 adet 4511 ilede yapabilirsin  4 data  gerekir birde 4511 lerin 5. bacaklarını displeye veriyi kilitlemek (latch) icin kullanabilirsin surekli taramadan kurtulursun kolay gelsin
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

sezgin05

Daha görsel olmasını istersen Pic+LCD veya 595+LCD ile yapabilirsiniz...

protech06

@sezgin05

Hocam LCD olmaz Cunku Displaydeki Mesajı Uzaktan(8-10 mt) Gormem lazım,

4 Display ve 4 74HC595 ile ayrı bir Kart yapıp devreye eklenti yapmak daha uygun sanırım maliyet acısından