altın dedektörü

Başlatan kck87, 30 Mart 2008, 23:20:49

kck87

arkadaşlar çalıştığım işyerindeki bi abime yapmış olduğum altın dedektörünü sizlerle paylaşmak istedim. daha ayrıntılı bilgiye
http://geotech.thunting.com/cgi-bin/pages/common/index.pl?page=lrl&file=/projects/mfd1/index.dat
adresinden ulaşabilirsiniz. devre şu haliyle denemesi yapılmamıştır ama yapıp çalıştıranlar bilinmektedir. devrenin çıkış frekansı 5kHz olarak ayarlandığında (sviç sayesinde) altın haricinde başka metalleri görmeyecektir. sviç diğer konumda ise gümüş haricindeki diğer metalleri görmeyecektir. devreyi denemek için toprağa saplanacak olan (sarı yumurtalı çubuklar :D) 1 er metre ara ile toprağa saplanacak ve iki çubuk arasındaki topraga biraz su dökülürse daha fazla alan taraması yapılabilir. ayrıca sinyal çıkışlarını TDA2003 ile yükseltip toprağa aktarırsak daha derin mesafelerde arama yapabiliriz. malesef şu haliyle kaç metreden arama yaptığını bilmiyorum ama bu haliyle 5 metreye kadar indiği söyleniyor.
Arama yapmak için kullanılan pirinç çubuklar hakkında ayrıntılı bilgi için http://geotech.thunting.com/cgi-bin/pages/common/index.pl?page=lrl&file=projects/lrl1/index.dat adresini inceleyebilirsiniz.

Plaketteki baskı devre ile ares dosyası arasındaki baskı farklıdır sizleri yanıltmasın. Plaketi çıkarttıktan sonra baskı devre yollarını kalınlaştırdım. Yapacak arkadaşlar bu şekilde basabilirler.

bütün dosyaları buradan indirebilirsiniz.
http://rapidshare.com/files/103605362/dedektoer.rar.html

saygılar...

devre şeması

baskı devresi ve yerleşim planı

plakete baskılı ve kutulu halleri

nickim'in terör örgütünün kck yapılanması ile alakası yoktur. bazı arkadaşlarımdan butarzda duyumlar aldım.

pilot007

Merak ettim gerçekten çalışrmı acaba. denemek lazım .
Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var.  Ben yumurtamı sana verdim, sen yumurtanı bana verdin.  Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var.  Ama,  Sende bir bilgi var, bende bir bilgi var.  Ben bilgimi sana verdim.Sen bilgini bana verdin. Bende iki bilgi var, sende iki bilgi var.

kck87

dediğim gibi denemesini yapmadık daha yapar yapmaz bilgilendiririm ama çalıtırıp bulanlar varmış

saygılar...
 nickim'in terör örgütünün kck yapılanması ile alakası yoktur. bazı arkadaşlarımdan butarzda duyumlar aldım.

ise

bu devre nasıl algılama yapıyor ? sadece devrede sinus osilato gözüküyor 18 v basit bir batarya yerine 12v 2 tane 10 ah akü kullansak daha güzel verim alırmıyız? suyla daha güzel arama yapıyor demişsiniz su nasıl verim artırıyor? altın varsa nasıl anlayacağız ?

remzi

Bu L şeklindeki cubuklarımı toprağa saplıyoruz. ( Benim aklıma öyle geliyor ki. Sinyali elektrodlarla toprağa veriyorsunuz ve cubuklar altın olan yere dönüyor. diye düşünüyorum öylemi?)

mavi

o tip cihazlar çalışıyor ama metalciden aldığınız pirinc çubuk la yapılınca çalışmıyor....... ve aramanın tekniği var..... çok karışık benim fikrim yapıp satarken iyi düşün  çalışmıyor diye geri getirebilirler.
Telecommander Monster Of Network

kck87

Alıntı yapılan: "mavi"o tip cihazlar çalışıyor ama metalciden aldığınız pirinc çubuk la yapılınca çalışmıyor....... ve aramanın tekniği var..... çok karışık benim fikrim yapıp satarken iyi düşün  çalışmıyor diye geri getirebilirler.

öncelikle bunu yapıp satmak gibi bir düşüncen yok sadece amatör olarak yukardada yazdığım gibi kendi isteği üzerine bi abimize yaptım. artık çalıştırabilirmi çalıştıramazmı orasını blemiyeceğim ama sonuçtan sizleri haberdar ederim.

sarı yumurtalı olan çubuklar toprağa 1,er metre ara ile saplanacak arasına su dökülmesinin sebebi bana söylenen kadarı ile iki prop arasındaki iletkenliği arttırmak.

elbette bunun bi arama tekniği var yine bana söylenen kadarı ile kuzey-güney doğrultusunda arama yapılacak ve L şeklindeki çubuklar sapma gösterecekmiş. Şimdilik benim bildiklerimde bukadar.

tarama tekniğini öğrendikçe yazarım.

saygılar...

fatihlee

Altın arama dedektörü elektronikçilerin aspirin diye adlandırdığı 555 ile yapılır.Amaç toprağın altına her metal için farklı frekanslar göndermektir.Altın için 5 Khz kullanılır.Çubuklar toprağa batırılır ve arazide yavaşça yürünür.Dedektör olarak pirinç çubuklar kullanılır ve çubuklara 9v + - pilden gerilim verilir.
Everything for PicProje

z

Neler dediginin farkindamisin?

Eddy akimi, tayf falan.

Haydi kiz simdi bana.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com