Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

Öneri

Başlatan FxDev, 01 Haziran 2008, 16:42:40

FxDev

Arkadaşlar bu yaz kendi çapımda Pic programlamak istiyorum. Sizlere sormak istediğim ise başlangıçta hangisiyle başlamam...
Pic C ve Hi-Tech arasında seçim yapamadım fakat Pic Basic Pro'nun da çok kullanıldığını gördüm...
Acaba sizler bana hangisini önerirsiniz, eksi yada artılarıyla yazarsanız çok sevinirim...
Şimdiden teşekkürler...

ilker_32

Alıntı yapılan: "FxDev"Arkadaşlar bu yaz kendi çapımda Pic programlamak istiyorum. Sizlere sormak istediğim ise başlangıçta hangisiyle başlamam...
Pic C ve Hi-Tech arasında seçim yapamadım fakat Pic Basic Pro'nun da çok kullanıldığını gördüm...
Acaba sizler bana hangisini önerirsiniz, eksi yada artılarıyla yazarsanız çok sevinirim...
Şimdiden teşekkürler...
Öncelikle başlığın altına mesaj beklemek yerine forum da araştırma yaparsanız. Daha hızlı bilgiye ulaırsınız. Ben bunu araştırmadım. Sadece daha öncelerden birkaç kişinin bu sorudan sorduğunu hatırlyorum.

Ve hangi programlama dilini seçeceğine sen daha iyi karar verirsin. Ben bişey diyemiyorum. İleriye dönük ne tür programlama yapacağını ve kapasiteni bilmiyorum.

Ama genel olarak bakarsam,

Genel de elektroniğin temelini almayanlar basic dilini seçiyorlar. Böylece daha hızlı ve kolay sonuca ulaşabiliyorlar. Basic PIC'lerle çalışacaksan güzel bie programlama dili.

Eğer kendini sürekli geliştirmek istiyorsan diğer dilleri seçmen daha iyi olacaktır. (CCS C, ASM vb.)

Ankara da çalışıyorum. Firmalar genelde CCS C programlama dilini tercih ediyorlar.

atioky_216

benimde c de altyapım ii sayılır biraz asm ile ugrastım ama onu da yazmak baya suruyor.
CCS C ,PIC C  dillerini gordum bunların normal C den farkı yok gibi fark ne de isimleri farklı?

atioky_216

bi sorum daha olacak;
   ben asm ile kod yazarken onu mpasm da hex yapıyor dum ama diyelim ati.c yazdım bunu nasıl hex yapabilirim...

ilker_32

Kullandığın programın derleyicisini kullanablirsin. Her programın kendine özgü bir derleyicisi olması gerek. İstersen Mplab'ı da kullanabilirsin.