LCD de derleme Hatası

Başlatan ORC, 24 Temmuz 2008, 14:23:16

ORC

Alıntı yapılan: "iyonosfer"@ORC

Bak hata mesajını buraya yazınca derleyicinin lcd.c dosyasını açamadığı anlaşıldı (olmadığından).

Evet gercekten çok sağol un hakkınızı helal edin sizleri de yordum kusura bakmayın acemilik işte :oops:  :cry:

ngagerboi

herkese selamlar..
benimde lcd sürücü derleme problemim var.devrede 16F84A pic kullanıcam.lcd ve delay header dosyalarını "include" klasörüne attım.hatta konuda geçen header dosyalarınıda denedim.

#include <pic.h>
#include <delay.c>
#include <lcd.c>

main(void){
	TRISA=0;
	TRISB=0;
	lcd_init();
	lcd_home();
	lcd_puts("test");
	}

daha sonra bu kodları derlemeye çalıştım fakat "function declared implicit int <warning>" diye bi uyarı alıyorum sürekli.hatamın nerede olduğunu bulamadım  :cry:
yardım edebilicek birileri varmı..

arslan74

Alıntı yapılan: "ngagerboi"herkese selamlar..
benimde lcd sürücü derleme problemim var.devrede 16F84A pic kullanıcam.lcd ve delay header dosyalarını "include" klasörüne attım.hatta konuda geçen header dosyalarınıda denedim.

#include <pic.h>
#include <delay.c>
#include <lcd.c>

main(void){
	TRISA=0;
	TRISB=0;
	lcd_init();
	lcd_home();
	lcd_puts("test");
	}

daha sonra bu kodları derlemeye çalıştım fakat "function declared implicit int <warning>" diye bi uyarı alıyorum sürekli.hatamın nerede olduğunu bulamadım  :cry:

Merhaba,

PIC için C de kod yazmadan önce PC de C kod yazmayı deneyin. Basid örnekler yapın. Bu sayede pratiğiniz gelişir, bazı hataların nereden kaynaklandığını daha iyi anlarsınız. Sizin karşılatığınız hataların genel C hatalarıdir. C bilginizi iyi geliştiriseniz karşılaştığınız hataları anlayıb çözümlersiniz. Yoksa bu şekilde yol almanız cok zor.

Selamlar

ORC

Alıntı yapılan: "arslan74"
Alıntı yapılan: "ngagerboi"herkese selamlar..

#include <pic.h>
#include <delay.c>
#include <lcd.c>

main(void){
	TRISA=0;
	TRISB=0;
	lcd_init();
	lcd_home();
	lcd_puts("test");
	}

Merhaba,

PIC için C de kod yazmadan önce PC de C kod yazmayı deneyin. Basid örnekler yapın. Bu sayede pratiğiniz gelişir, bazı hataların nereden kaynaklandığını daha iyi anlarsınız. Sizin karşılatığınız hataların genel C hatalarıdir. C bilginizi iyi geliştiriseniz karşılaştığınız hataları anlayıb çözümlersiniz. Yoksa bu şekilde yol almanız cok zor.

Selamlar

Bilgilendirdiğiniz için cok teşekkür ederim aslında benim eksiğim PIC yonunde yoksa nnormal PC deki C de baya iyiydim okulda ..
Ama arastırarak yapacagım inş..(ve yardımlarınızla)

İlginiz için teşekkür ederim..