IR gonderim POWER LED DİM

Başlatan cenkishan, 11 Aralık 2008, 13:54:26

aslan_korhan

Kesin bir bağlantı hatası yapmışsındır.
Giriş voltajına göre çıkış akımında ufak bir oynama olabilir ama senin dediğin kadar olmaması gerekiyor.
Devreni bir defa daha kontrol et istersen...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

erdemefe

hocam sorun diyodu ve kondleri farklı kullanmam olabilirmi veya entegre bu şekilde çalışıyor olabilirmi?

aslan_korhan

Yok, diyot uygun ve kondensatör değerleri o kadar bir etki yaratmaz.
Kullandığın bobinden olabilir. Direnç tipi bobin olmaz.
2-3A'lık bobin kullanman gerekir.

Çıkış akım değeri 9-36V arası bende en fazla 60-70mA kadar değişiyor.

erdemefe

hocam sb560 dioduylada denedim yine aynı sonuç bu arada bobinim direnç tipi değil hatta birde resim koyayım

aslan_korhan

MBI'nin orta bacağına şase vermeyi unutmuyorsundur sanırım.
Verdiğin resimdeki şekilde çalışması lazım. Yanlız bağlantıları çok uzun tutmamaya çalış.
Saçma olacak ama LED'den geçen akımı ölçüyorsun demi? Giriş den çekilen akımı değil...

Erol YILMAZ

Alıntı yapılan: "erdemefe"... 8.7 voltta tam 1a oluyor fakat voltajı daha fazla artırdığımda 1a yavaş yavaş düşmeye başlıyor 12vda 500-600ma falan oluyor oysaki ben akımı sabitleyip voltajın değişken olmasını bekliyordum yani 8.5voltta 1a çekiyorsa voltajı 24ede çıkarsam 1 a çekmesini istiyordum bir yerlerde hatamı yapıyorum yoksa entegre bu şekildemi çalışıyor

NOT:(ledlerim 6 tane 1w power led 2şer seri 3 tane ikili seride birbirine paralel bağlı)

Hangi akımı ölçtüğüne dikkat et,

Besleme akımını mı ölçüyorsun ?

Led akımını mı ?

Ayrıca bu kablo uzunluğu ile PWM regulator uygun şekilde çalışmaz !!!

erdemefe

teşekkür ederim üstatlar şaseyi entegrenin kasasından veriyorum onun için 3. pini birdaha bağlamaya gerek duymadım bu arada dediğiniz gibi ledin çektiği akımı ölçüyorum zaten voltajı artırdığımda parlaklıkda düşüyor

aslan_korhan

22µF bağlamasanda olur. Ben burada 470nF kullandım. Ayrıca bendeki bobin 100µH.
Devreyi mümkün olduğu kadar kısa hatlar kullanarak tekrar yap. Şaseler falan hepsini bir noktada birleştir, yani kablo ile birleştirme...