İndiksiyon ile borunun sadece kaynak yeri ısıtılabilirm

Başlatan fractal, 08 Nisan 2009, 21:13:10

fractal

arkadaşlar indiksiyon ile çeşitli  çaplardaki boruların kaynak yerine sürülen belli bir genişlikteyi maddeyi en fazla 300 dereceye kadar ısıtabilirmiyim.ısı en fazla bu alanda etkili olması lazım birde.borunun altlarına doğru indiksiyon daha az etki etmeli.böyle bir sistem varmı?
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

pcb_desing

aynen dedıgın gıbı oluyor zaten ındıksıyon un ozellıgı o sadece ıstenılen alanı ıstırsın bobın capın ısıtmak ıstedıgın alan kaladar olucak tek sartı o ısı derecenı ıse akım ve gerılımle ayarlaya bılırsın secım sana aıt.

fractal

hoca verdiğin bilgiler için cok sağol.bu bobinleri piyasan hazır bulabilirmiyim.benim ısı yaklaşık 250 derece olucak. ısıtmak istediğin alanın genişliği en fazla 10cm. ne kadar kw bir kaynak lazım..sanırım invertör lazım....

fractal

birde boruyu bobinin içine sokmama gerek  yok değilmi.çünkü boryu bobine sokamam.hem ozaman her tarafını ısıtır...sanırım..

erkan614

manyetik alanın ortasında olucak diye biliyorum ayrıca tahminimce borunun içteki yüzeyide ısınır

pcb_desing

ıkı yontemle yapabılırsın bırıncısı bobının ıcınden gecırmen bobını ıkıncı bobını U seklınde yapıcan yanı yarım ay seklın de 250 derecelık bır ısı ıcın 5 kw lık bır guc yeterlı olur senın ıcın ayrıca borunun bır yuzetını ısıtacaksan bobın tenıs raketı seklınde olmalı sadece yaklastırmıs oldugun yuzey ısınız dıger kısımlarda ısı derecen daha az olur.

fractal

u şekilden olmalı diyorsun yeterki alan cizgileri ısıtıltac yüzeyden geçsin.u şeklinde olmasıda sanırım alan cizgilerinin ısıtılcak yüzeye doğru elip şekilnde temas etmesi.yani bu iş olur.bana 10kw lazım  5-50khz frekans genratörü ve indiksiyon kısmı ne kadara patlar.nerden alayım...

salim ALTIN

Merhaba.
Indiksiyon ile bolgesel isitma yapabilmen mumkun.  Cesitli cap diyorsunuz bu mumkun olabilir ama bobini her cap icin farkli sekilde tasarlamak gerekebilir. 10 Cm demissiniz yine isitmak istediginiz alani bu kadar kucuk bir alan icin 10 KW lik bobin olusturmak bir miktar sorun olabilir. siz  yaklasik olarak tahminde bulunuyorsunuz sanirim.
Frekans konusunda ongordugunuz degerler nicin o sekilde. Frekans enduksiyonda dalma derinligini degistirir.yuzey isitmak icin yuksek frekans ama eritme icin dusuk frekans kullanilir. Genelde 10 Khz tristorlu enduksiyon bulabilirsiniz yerli olarak. 5 ila 50 Khz  olamaz zaten. istediginiz isitma suresi  ne kadar zaman icinde isitmak durumunda oldugunuza gore daha dusuk guclerdeki  makinelerde gorur isinizi.

en fazla 300 derece demissiniz ama bunu nasi kontrol etmeyi dusunuyorsunuz.
İnsanlar 3 guruba ayrılırlar. 1- Birşeyler yapıp üretmeye çalışan küçük bir gurup. 2- Birşeyler yapanları hayranlıkla ve takdirle izleyen büyük bir gurup. 3- Hiç birşeyden haberi olmadan yaşayan devasa yığınlar....

fractal

enko diye bir yerden teklif aldım 15milyar fiyat verdi.

salim ALTIN

Merhaba.

Alıntı yapılan: "fractal"enko diye bir yerden teklif aldım 15milyar fiyat verdi.

O firma dan urun almaya karar vermeden once 10 tane referans vermesini isteyin. O referanslardan 5 firma ile gorusmeden de karar vermeyin.
İnsanlar 3 guruba ayrılırlar. 1- Birşeyler yapıp üretmeye çalışan küçük bir gurup. 2- Birşeyler yapanları hayranlıkla ve takdirle izleyen büyük bir gurup. 3- Hiç birşeyden haberi olmadan yaşayan devasa yığınlar....

fractal

ondan başka yapan yerlerde varmı acaba.bu işi iyi bilen yerler.