PT2262 - PT2272 - RF - PIC - Decode - Encode

Başlatan protech06, 30 Nisan 2009, 23:26:36

protech06

Arkadaşlar  RF devrelerinde amaç sadece on ve off kontrol oldugunda alıcı ve verici kısımda sadece PT entegreleri kullanılarak işlem çözülüyor. Sadece pic ve RF kitlerin kullanıldığı devrelerdede işlem kolaylıkla çözülüyor. fakat bazı RF devrelerinde hem pic hemde  PT entegrelerin karşılıklı kullanıldıkları durumlar var RF kit ve pic tek basına direk okunup işlem sorunsuz çözülebildiği halde neden PT entegrelere ihtiyaç duyuluyor?  verici ve alıcı kısımda RF kit ve pic kullanıldıgında data alımı için Picten  tek pinle işlem yapılabiliyor fakat PT kullanıldıgında 2272 cıkısları bazen vericide 15 buton oldugunu varsayarsak 4pine kadar (0000 dan 1111 durumuna kadar) pice veriliyor ve fazladan pic çıkışıda kullanılmıs oluyor. fakat aynı iş tek pic ve rf kitten gelen data sadece usart yada kesme olarak bir pine girilerekte okunabiliyor.  yani sadece ptler le pice ihtiyac kalmadan veya piclerlede ptye ihtiyac kalmadan aynı işlem sorunsuz yapılabildiği halde aynı devrede her ikisininde kullanılma sebebi nedir ? parazitlerin engellenmesi yada baska bir amaç varmıdır ?

ferdem

RF haberleşmede eğer donanım desteği yoksa sağlıklı haberleşme için yazılımda ilave önlemler almak şart. Yani sadece kitlerle olan haberleşmeyi sorunsuz hale getirmek pek de kolay değil. PT serisi encoder-decoder RF haberleşmede donanım desteği sağlıyor ancak sadece ON-OFF kontol yaptırıyor(ben bir byte ı seri olarak göndermeyi başaramadım). Mesela alıcıda 4 tane sadece ON-OFF ile çalışacak cihaz olsun. Bunu PIC ler arasında PT serisi kullanmadan da yapabiliriz ama malumunuz yazılım kısmında uğraşmamız gerekir(bknz.link) Böyle bir durumda bence PT serisi kullanmak en temiz çözüm. Evet PT serisinde giriş sayısı fazla ama bunu mikrodenetleyiciden vermek zorunda değilsiniz. Adres girişlerini lojik seviyelere lehimler, data girişini mikrodan verirsiniz ki eğer mikro gerekiyorsa.

RF haberleşme devrelerinde PIC in kullanılıp kullanılmaması tamamen uygulamaya bağlı. Eğer siz uzaktaki 4 cihazı kendiniz düğmeyle ON-OFF yapacaksanız PIC e gerek yok tabi ancak uygulamanızda bir karar mekanizması varsa, mikrodenetleyici kullanmanız gerekiyorsa PT serisini PIC in kontrolüne verirsiniz. Örnek: Uzaktan kontrollü şifreli bir kapı var, girilen şifreyi mikrodenetleyici kontrol ediyorsa PT yi de mikrodenetleyici kontrol eder.
İyi çalışmalar.