DS1820'li oda termometresi

Başlatan Erhan YILMAZ, 13 Mayıs 2009, 18:41:08

Erhan YILMAZ

Devrede denetleyici olarak PIC16F84A kullanılmıştır. Dil olarakta pic basic  ile yazılmıştır fakat DS1820 okuma ve yazma rutinleri picbasicin hazır komutları ile yapılmamıştır.Bu yüzden paylaşmaya gerek duydum kodları nette gezinirken buldum.Kodları değiştrip istediğim şekilde uyarladım. Devre denenmiştir.Kodlar PIC16F84A'nın hafızasının yarısına sığıyor. Devre gayet kullanışlı, kodlar örnektir geliştirilebilir.

Dosya şifresi:tekniker_erhan

DS1820'li oda temometresi

muhittin_kaplan

Ondalık Basamağı Nasıl 0,1 i gösterebiliyormu acaba

Erhan YILMAZ

Malasef göstermiyor DS1820 yapı itibari ile 0.5 derece hassasiyetle sıcaklık ölçüyor

ywzslm

komut = $cc           ' ROM komutu gönder
Gosub DS1820_yaz

komut = $44           ' Dönüşümü başlat
Gosub DS1820_yaz

Gosub init1820          ' tekrar DS1820 hazırla

komut = $cc           ' ROM komutu gönder

acaba burada neden $CC yada $44 değerlerini kullandıkbirazcık açıklayabilirmisiniz? şimdiden teşekkürler
olgulardaki olgunluk biziz

muhittin_kaplan

DataSheet de açıklamaları mevcut.
kısaca ds1820 ye komut gönderip (ki bunlar sabittir 44,cc gibi) bilgileri okumak için kullanılıyor.

muhittin_kaplan

iyi çalışmalar
protonla ds1820 ile "termostat" yapmayı planlıyorum. yanlız takıldığım konu 1820 den alınan bilginin hesaplanması. yani nasıl ondalık kısmı ve tam kısımlar ayırd ediliyor.- ve + kısım nasıl anlaşılıyor. yardım ederseniz sevinirim.

cetinkaya

devreyi isis de simule edemiyorum neden acaba ?

AKP

merhaba ds18b20 değil bu değilmi birde isisde semayı cizdim sensor baglı değilken sensor yok yazmıyor sıcaklık 0 diyor

cetinkaya

bendede tam tersi oluyor sensor takili oldugu halde sensor yok diyor

AKP

muhittin_kaplan

isis saçmalıyor
devreyi dogrudan kurdum ben

cetinkaya

Alıntı yapılan: "AKP"ben isis dosyamı ekleyeyim birde bunda deneyin.

http://www.dosyasitesi.com/916935

devrende ds18b20 kullanmissin onu ds 18s20 ile degistir o aman calisiyor ama anlamadigim konu derenin aynisini ben kendim cizdim bende sacmaladi simdi senin devreyi düzeltince oldu

AKP

Alıntı yapılan: "muhittin_kaplan"isis saçmalıyor
devreyi dogrudan kurdum ben
hocam ısı sensörünün bağlı olup olmadığını isis den görebiliyormuyuz. Yoksa isis e aldırmayalımmı

picker

DS1820'nin datasheetini iyice okursanız, 0.1 derece hassasiyetle ölçüm yapılabildiğini göreceksiniz...

Herkese sevgiler...

cetinkaya

peki 0.1 derece ölcüm yapabilmek icin kodda neyi degistirmemiz gerekicek ? nasil bir mantik yürütmeliyim