cep telefonu ile uzaktan kontrol...[soru]

Başlatan rck8942, 14 Mayıs 2009, 17:36:04

cetinkaya

slm  arkadaslar ben bir eski cep telefonunu sökerek onunlan herhangi birseyi kontrol etmek istiyorum. Niyetim cep telefonu caldiginda icindeki titresim aletinden gelen sinyali veya yanip sönen isiklardan bir transistör üzeri güclendirp disariya vermek istiyorum. Bu düsüncem sizce olurmu ? veya en iyi nasil gerceklestirebilirim böyle bir seyi sizin düsünceleriniz neler ?
birde hangi telefonlari önerirsiniz ?
saygilar

teknikelektronikci

eger amac sadece röleyi cektirmek birakmak ise ufak bi picede yazilim yazarak yapabilirsiniz mesela cagri gönderdiniz pic röleyi acti (devamli) bir kez daha cagri gönderdiniz bu sefer kapatti picin giriside cep telefonun isik veya motoruna bagli ollabilir ama bence isik olmaz ( sarj biterkende  isik yanior ) en iyisi motor ;)
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

cetinkaya

hocam motor derken ne motorunu kast ettiniz anlamadim birde hangi cep telefonunu önerirsiniz ?nokia 3330 filan uygunmudur

teknikelektronikci

titresim motoru sonucta titresimi saglayan orada bi motor var ;) valla hic kullanmadim denemedim böyle bir proje ama 3210 3310 olur herhalde ya hem ucuz a ;) kolay gelsin
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

eLectronbLue

Alıntı yapılan: "rck8942"slm  arkadaslar ben bir eski cep telefonunu sökerek onunlan herhangi birseyi kontrol etmek istiyorum. Niyetim cep telefonu caldiginda icindeki titresim aletinden gelen sinyali veya yanip sönen isiklardan bir transistör üzeri güclendirp disariya vermek istiyorum. Bu düsüncem sizce olurmu ? veya en iyi nasil gerceklestirebilirim böyle bir seyi sizin düsünceleriniz neler ?
birde hangi telefonlari önerirsiniz ?
saygilar

Bu proje ile tam olarak neyi kontrol etmek istiyorsunuz ,ona göre bilgilendirelim.

cetinkaya

hocam led olsun röle olsun veya bizim sürgülü kapida kullanmayi bile düsünüyorum tel acinca kapi acilacak/Kapanacak eger iyi randuman verirse hatta bu konu ile burda konu acmistim yani Allah a sükür inancimiz var vatanimiza hainlik yapmam zaten yurtdisinda kaliyorum  akliniza kötü seyler gelmesin ama sormanizda gayet normal tesekkürler hocam ben en iyisi gelen sinyali bir pic len aliyim cikisida ona göre ayarliyim ama Teknikeletronikci hocam sorun surdaki batarya azalincada telefon titreyerek uyari veriyor :D onu nasil yapcam

teknikelektronikci

rck8942 valla electroblue hocamin düsündügünü hic düsünmemsitim gercekten riskli bir soru olmuş :D  hocam 3210 larda batarya azalinca titresim yapmiyor ayrica yapsa bile tercihlerden kapatabiliyorsunuz diye biliyorum kolay gelsin

tayyar

3210 da titreşim yokki :) 3310 da var pil bittigindede titremiyordu diye hatırlıyorum. T10 bulabilirseniz onun üzerinde seri haberleşme portu vardı at komutları için forumda daha önce geçmişti.
--EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR--

f_machine

bence de t10 la yap, ben onla yaptım.Kullanması çok kolay,seri porttan gönderiyosun direk bilgileri...

teknikelektronikci

3210 da titresim yokmu ? :D alahala demek baya bi zaman oluor elime almayali evet T10 mantikli gözüküyor ;)

tayyar

malesef 3210 da titreşim yok çok önceleri ( baya eskiden) normal bir 3210 alıp üzerine mavi ekran artı titreşim taktırıp satmıştım karlı olarak ordan hatırlıyorum :)
--EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR--

mustafa_cmbz

telefon yerine basit bir uzaktan kumanda yapmak daha mantıklı gibi...

yada illaha telefon diyorsanız da size 3310 üzerinden dtmf çözücü lü bir devretavsiye ederim...yoksa motordan alacağınız tetikler sizi olası bir servis mesajı geldiğinde kapı kontrolü vs. düşünüyorsanız sizi yanıltabilir...iyi çalışmalar...

teknikelektronikci

Alıntı yapılan: "mustafa_cmbz"telefon yerine basit bir uzaktan kumanda yapmak daha mantıklı gibi...

yada illaha telefon diyorsanız da size 3310 üzerinden dtmf çözücü lü bir devretavsiye ederim...yoksa motordan alacağınız tetikler sizi olası bir servis mesajı geldiğinde kapı kontrolü vs. düşünüyorsanız sizi yanıltabilir...iyi çalışmalar...

kesinlikle bak bunu unuttuk servis mesaji :) t10 da at komutlari v.s daha kolaymis 3210 da biraz daha zor olur sanirim

mustafa_cmbz

3210 ve 3310 gibi telefonların seri haberleştirilmesi biraz karmaşık PDU formatı diye bir format var ilk biti alıyor son bitin bilmem neresine koyuyor vs. t10 dediğin gibi basit elimde bir tane t10 vardı deneme yapacaktım kazıklandığımın sonradan farkına vardım telefon çalışmıyor :D

siemenslerde kolay diyorlar ama deneme fırsatım olmadı elimdeki siemensi de sahibine geri verdim...

cetinkaya

arkadaslar ilk önce cevaplariniz icin tesekkür ederim t10 derken hangi marka telefonu kast ediyorsunuz ? ericson mu ? bide ayrica 3310 aldim bi ondan yapmayi deneyecegim yapmak istedigim öyle anli sanli birsey değil sadece telefona bir sim karti takacagim o numarayi aradigimda herhangi birseyi tetiklemesi yeterli ama sorun surdaki oraya gelen sinyali nasil alicam onu bilmiyorum aklima gelen titresim motorundan almakti 16f84a ya o sinyali giris olarak vermeyi düsünüyorum siz ne dersiniz ? t10 da almanya da yok bulamadim ama izine varinca ins. türkiyeden bulabilirsem alirim bi tane