ENC28J60 kullanımına basit örnek

Başlatan sekoli, 14 Haziran 2009, 15:52:34

sekoli

hi-tec picc ile yazılmış, ENC28J60 ve PIC kullanılarak yapılmış basit bir örnek bulunan var mı acaba?

f_machine

valla ,microchip'in sitesinde c18 derleyicisi ile yazılmış kütüphane vardı,aradım şimdi bulamadım.Onu bulursan,çok rahat hi-teche çevirebilirsin...

Tagli

Bahsettiğin şey buydu sanırım. Her ne kadar uğraşmayacak olsam da merak edip kurmuştum. Yanında bir dolu ıvır zıvırla birlikte geliyor, yanlış anlaşılmasın, eminim gerekli şeylerdir ama ben pek uğraşmadım ne olduklarını anlamak için. Vaktim olursa bu işi assembly ile yapmak istiyorum  :twisted: . Yapabilir miyim acaba?  :roll:

Ekleme: gevv hocam benden önce davranmış. Mesajını benimkini yolladıktan sonra fark ettim.
Gökçe Tağlıoğlu

f_machine

Alıntı yapılan: "Tagli"
Vaktim olursa bu işi assembly ile yapmak istiyorum  :twisted: . Yapabilir miyim acaba?  :roll:

enc ' nin datasheeti 102 sayfa  :lol: ,yaparsın ama baya bi uğraşırsın,hiç gerek yok asm'ye, seni c diline davet ediyorum  8O

Tagli

Alıntı yapılan: "f_machine"enc ' nin datasheeti 102 sayfa
Olay ENC28J60'ı çalıştırmak değil. Ethernet paketlerini oluştururuz, o kolay. Zor olan üst katmanları halletmek. Mesela ENC28J60'nin modeme bağlanınca ondan IP alması gibi şeyler...
Gökçe Tağlıoğlu

nthere

TCP/IP protokolünü assembly ile tekrar yazmaktan bahsediyorsunuz yani?  :D

FullMetal

ASM ile uğraşmak yerine evrensel dilimiz C yi kullanarak yazman daha yararlı olabilir. (Bu tip kodları üreticiler sağlıyor bildiğim kadarıyla.) Ayrıca digikey den baktığımda 32 bit ARM Cortex M3 lü denetleyici fiyatları 8 bitlerle karşılaştırılabilecek seviyede. GNU C derleyicisi kullanılabiliyor. PIC yerine düşünülebilir.

nthere

Pic için C ile TCP/IP stack yazmak bile gereksiz. Microchip zaten bunu açık olarak size veriyor. Siz sadece bu kütüphaneyi kullanmayı öğrenin yeter.
Spi ile enc28j60 entegresine istediginizi yaptırırsınız. Geniş program bellekli 18f4620 ile istediğiniz uygulamayı geliştirmeye uğrasın bence.
Armın yeri farkılı picin yeri farklı aslında. Arm fiyatları pice yaklaşmış olabilir ama düşük adette baskı devre maliyetini düşünürseniz arm daha pahalıya gelecektir. Geliştirme maliyetide önemli bir faktör. Yapmak istediğiniz uygulamaya yönelik karar vermeliyiz.

FullMetal

Luminary Micro üretimi düşük pin sayılı ARM Cortex M3 lerde var.

f_machine

Alıntı yapılan: "Tagli"Olay ENC28J60'ı çalıştırmak değil. Ethernet paketlerini oluştururuz, o kolay. Zor olan üst katmanları halletmek. Mesela ENC28J60'nin modeme bağlanınca ondan IP alması gibi şeyler...

ben ethernet olayına bayağı bi uzağım, sen bişeyler biliyosun galiba bu konuda, uygulamaya geçersen burada anlatırsın bizde öğreniriz artık     :roll:

sekoli

Bir çok deneme yapmama rağmen microchip in TCP/IP stack'ini Hi-Tec 'in PICC18 ile derlemeyi başaramadım. Önce 5.00 ardından da 3.75 i derlemeyi denedim ama yaptığım modifikasyonlara rağmen olmadı.  Birde Microchip'in C18 derleyicisini deneyeceğim. Neticeyi yazarım.

tyilgin

Merhaba arkadaşlar,

ENC28J60 kullanımı ile ilgili elinde basit bir örnek bulunan varmı ? Microchipin stağını bir türlü anlayamadım. enc28j60 için hangi modülleri include etmeli, içlerindeki hangi fonksiyonları çağırmalı ? anlayamıyorum.
Bunun en büyük nedeni sanırım kötü ingilizcem....

mikroC nin kendi kütüphaneleri ile kullanabiliyorum ancak hi-tech üzerinde kod yazdığım için, asıl işlem için ayrı ethernet tarafı için ayrı pic kullanmak zorunda kalıyorum.

yardımcı olacak arkadaşlar olursa çok sevinirim..

saygılar....

tyilgin

nette araştırma yaparken sayın gevv'in https://320volt.com/pic18f4620-ve-enc28j60-ile-ev-otomasyonu-icin-web-sunucu/ linkine rastladım.
Buradaki  pic18f4620_enc28j60_kod.txt adlı kodları main.c içine alarak derlemek istediğimde bir kısmı microchipin stackı içinde olan .h dosyaları istedi.
microchipin stackı içinde olanları oradan aldım, olmayanlarıda nette araştırarak buldum. Önceleri mükerrer tanımlar çıktı demişti, tek tek ayıkladım. Ancak şimdi iyice karman çorman bir hale gelerek içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Bunları yazıyorum, çünkü bende basit bir soru gördüğümde, çabalamadan armut piş ağzıma düş demeyin diye içimden geçiriyorum. Aslında tahmin edeceğiniz gibi herşey ortada "Microchip Stack". Ama ingilizce olmayınca birşey anlaşılmıyor.

diğer bulduğum örneklerinde sorunlarını burada yazarak, armutu çekirdeğinden ele alıp toprağa ekerek başlamaya çalıştığımı göstermek isterdim ama bu konuyu okuyanları sıkmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Son çare mikroC nin çalışan örneğini alıp, spi hattı dinleyerek aradaki konuşmayı hi-tech üzerinde yazmak gibi görünüyor.

yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

saygılar...