Microstep için -Sin, Cos Pwm cıkısı nasıl kullanılmal

Başlatan baddog777, 14 Eylül 2009, 18:15:47

baddog777

pic'de ccp1 ve ccp2 pinlerinden grafikteki gibi pwm sinyalı alıyorum,
kırmızı ccp1 yesil ccp2 (sin ve cos dalgası)

pwm frekansı 20Khz, Adım frekansı 200 Hz (grafik için)
bu frekansı direkt olarak proteusda step motora verdıgımde adım adım donus gozlemlenıyor, fakat bununla mos kullanarak benzer mıcro adımı nasıl gerceklestırebilirz! dırekt olarak mos da kullanmak mumkunmu? mos tetıklenerek motor uç akımları azaltılıp artırılabilir mi??
microstep ıcın bundan sonrakı adımlar nasıl olmalı kısaca ?
Eletronik konusunda bilgisizlik zor :( kendi çabamızla ogrenmeye calısıyoruz , bilgisi olan arkadasların yardımlarını bekliyorum..

alikeskinkilic

pwm ile mikro step attırabilirsin ama genliğini ayarlaman lazım örneğin diyelim adımları pic e gelen puls ler ile attırıyorsun mikro step için ilk önce yarım adım attırabilmen lazım bu kolay zaten daha sonra yarım adım ın ılk yarısında pulsler her geldiğinde 6 kablolu bir step motorun 2 tane olan+ uçlarından birine örneğin %10 iş süreli artarak ilerleyen palsleri   0 dan %100 iş süresine kadar olan pwm ı birine gönderiyosun daha sonra bir uc %100 olunca diğerine 0 dan başlayarak tekrar pwm gönderiyosn bu da %100 olunca diğer uç sıfırlanıyor toplamda 20 mikro step ile bir tam adım atmış oluyor motor iş sürelerini eşit ayarlarsan motorun kaldırabildiği kadar mikro step atabilirsin ama bayaa bi karışık iş ben denemelerini yapıyorum. akımın kararlı olması için ya pwm frekansın yüksek olacak yada bir capasitor ile gelen dijital bilgiyi analoğa çevireceksin pwm ile voltaj ayarı böyle olur.önemli olan iki ayrı pwm üretmek ve bunları gelen pulsere göre yükseltmek umarım başarırsın kolayy gelsin
Hep meraktan