Picc 18 i yükleyemiyorum.

Başlatan muhittin_kaplan, 24 Haziran 2010, 19:34:56

muhittin_kaplan

msvcp71.dll yüklenemedi hatası veriyor. ve kapanıyor bu dısyayı indirdim register ettim. yine  aynı OrhanC nin verdiği Platinium ile yüklemek istedim yine aynı.

fatihinanc

Register işleminde bir hata olmasın?

PIC18_PRO_963PL3_Patcher adlı dosyayı bin
klasörüne atıp orada çalıştırmanız lazım.
Eğer Vista ise yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
Kolay gelsin.
Kainat dediğimiz kitap, yazıldığı dil ve harfler öğrenilmedikçe anlaşılamaz.  (Galileo Galilei)

muhittin_kaplan

Hocam Yüklemeyi başardım ama bundada HiTide Görmüyor tanıtacağımız bir yer mi vardı?

fatihinanc

Hocam Hi-Tide gömüyor derken proje oluşturduğunuzda hi-tech ile ilgili proje menüsü mü gelmiyor.
Kainat dediğimiz kitap, yazıldığı dil ve harfler öğrenilmedikçe anlaşılamaz.  (Galileo Galilei)

muhittin_kaplan

proje oluştururken derleyici seçimi geliyor. orada picc,pic24,pic33 var ama (yüklememe rağmen)18 yok. bundan dolayı bir adım sonra chip seçemiyorum.

fatihinanc

hocam sağ üst köşede üzerinde Hi-Tech C yazan
şöyle bir logo olması lazım

sağ tıklayıp Costumize deyin.
Sonra oradan PIC18 i seçin.
Ben öyle yapmıştım

muhittin_kaplan

yok hocam onlardan değilmiş buldum ama 9,63PL3 kurdum.
derleyicinin klasörünün altında (c:/programfiles/hitech/963pl3/) klasörünün altında hitide klasörünün olması gerekiyor ama 964 de bu yok

KAZIMUGUR

Boşa uğraşma , Mplab satın aldığından sonraki versiyonlar Hi-Tide tarafından görülmüyor.
::)

fatihinanc

@ muhittin_kaplan
9,63 PL3 ile kurmayı başarabildiniz mi?
Bendeki de o versiyon şu an için bir sıkıntı yok.

muhittin_kaplan

9,63 ü kudum sorunsuz çalışıyor.
Kazım Hocam desenize illa MPLAB kullanacağız.(hitide güzeldi)

fatihinanc

evet hitide mplaba göre daha iyi bir arayüz bence de.
şimdilik hitide ile idare ediyoruz fakat böyle giderse
ileride galiba mplaba geçeceğiz sanırım.
inşallah mplabı geliştirirler de hitide ye benzer biraz.

muhittin_kaplan

MpLab a bir türlü ısınamadım. Sanırım Standart Windows arayüzü olduğundan. pencerelerin Dock  özelliği bile yok. Birde Code Sense olsa tam süper olcak

fatihinanc

Evet hitide de var onlar...
parantezler,tırnak işaretleri vs vs... hepsi otomatik.
e çok da rahat bir kod yazma ortamı sağlıyor.
o yüzden gittiği yere kadar hitide ile giderim.