mach 3 motor tuning ayarları hakkında sorun

Başlatan erkan614, 16 Ağustos 2010, 23:54:17

erkan614

İyi günler

[IMG]http://img706.imageshack.us/img706/559/67322311.jpg[/img]

burdaki motor tuning parametrelerini neye göre ayarlıycam arkadaşın cihazı sürekli hatalı çıkartıyor rast gele biraz deneme yanılmayla değişiklikler yaptım düzeldi ama hala sıkıntılı
mach 3 pdf'inde açıklaması var ama ben pek anlamadım
step motorlar 1.8 derece step sürücüde 16 ya bölünüyor aktarma kayış kasnak bir turda 20.952mm ilerliyor. bu değerlere göre motor tuning parametrelerini nasıl hesaplayabilirim veya ne yapmalıyım?

KAZIMUGUR

İlerleme bilgisi net değil !

Motorun 1 turunda 20.952 (aslında çok saçma bir oran)
200adımda  > 20.952 mm
1mm için > 200/20.952 = 9.5456 adım
1 adım için 16 işaret
1mm için 9.5456x16=152.7296

Step per için bu rakam olmalı.....

-----------

Şu anda saat 02.29
Forum gösterimi ise 18:28:56

Profil bilgileri gibi sekmeleri dolaştım bir ayara rastlayamadım..... :o

baddog777

hesaplama dogru , aslında mach3 bu ayarı kendısı yapabılıyor,settings kısmında,, set step per units secenegı var buradan ayarı otomatık yaptırabılrsın, ilk once katedılmesı gereken mesafeyı gırıyorsun, eksen hareketı baslıyor, daha sonra reel de ne kadar hareket saglandıgını yazıyorsun, mach3 bunu oranlayarak dogru step per units ayarını yapıyor!

erkan614

yanıtlarınızla sorunu çözdüm artık şekiller düzgün çıkıyor teşekkür ederim.

ikinci bir sorum olacak bildiğiniz gibi normal cnclerde elçarkları bulunmakta mach3 tede elçarkı bağlanabiliyor da nasıl bağlanıyor

KAZIMUGUR

http://www.machsupport.com/plugins.php

Kendin yap.
Sürücülere dışarıdan encoder ile sinyal ver.
Aynı sinyali input-encoder pinleri ayarlayarak mach e gir...

Analyzer

Selam,

HEDSS marka el çarkları mevcut. ISM6045 ürün kodu. İnternette Mach3 kullanım örneği mevcut. Makinenizin resmini çekip yayınlayabilir misiniz? Kolay gelsin.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

erkan614

el çarkı için hemen hemen çözdüm birisi satıyor hemen alıp takıp problemi çözücem maksat herkes kazansın :) bide zaman kaybetmeyelim

makinenin fotoğraflarına gelince makineyi ben yapmadım bir başkası yapmış (daha doğrusu yapamamış) işciliği pek güzel değil ama yolum tekrar oraya düşerse fotoraflarını çekerim.
amma velakin arkadaşla çok daha iyi ve profösyönel bir makine için üretime girme kararı aldık 1-1.5 ay sonra onun da fotğraflarını burda yayınlarım