ACS714 AKIM SENSÖRÜ

Başlatan bigbey, 05 Eylül 2010, 16:51:40

bigbey

Arkadaşlar izoleli olarak max 2A akım ölçmek için ACS714 veya benzeri ürün nerede bulabiliriz.
TA6R

papylon

Kapman, Allegronun Türkiye mümessili.
İnternet adresi: http://www.kapman.org/

Ben daha önce deneme amaçlı kullandım fakat o zamanlar kapmanda henüz adı bile geçmiyordu Allegro dan sample olarak istemiştim fakat ACSxxx serisi şimdi var sanırım.

bigbey

Evet kapmanda  ALLEGRO - ACS754SCB-200-PFF tek ürün var. Fakat benim akım sınırım max 5A uymadı. (birim fiyatı 5.8 Euro)
TA6R

papylon

Elimde kullanmadığım, artakalan 1 adet ACS714T LLC-30A var. Eğer işinizi görecekse verebilirim.

bigbey

Alıntı yapılan: papylon - 06 Eylül 2010, 16:36:43
Elimde kullanmadığım, artakalan 1 adet ACS714T LLC-30A var. Eğer işinizi görecekse verebilirim.
İlgin için Çok teşekkür ederim. 1 adet işimi görmez. miktarlı almam gerekiyor.
olmazsa çok küçük bir akım trafosundan örnekleme yapıp opamp ile yükseltip kullanacağım.
ama yer kısıtlaması problemim var. o nedenle ACS714ELCTR-05B-T gibi bir ürün bulmayı deneyeceğim.
TA6R

parda

acs714 ü farnell den alıp kullandım.
Bilginize
Bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğimdir.

mcn

Konu baya eski ancak yeni bir başlık açmak istemedim.

Bu sensörü alıp kullanan arkadaşlar,memnun musunuz sensörden.Kullanımda bir zorluk çektiniz mi,ve ölçüm sonuçlarının doğruluğu nasıldır?
www.teknikyazi.com --üşenme,erteleme,vazgeçme...

mcn

bigbey

Ben ACS 712-5 kullandım sadece akım yolundan akım akıtıp çıkışını ölçü aleti ile takip ettim.
Çekilen akıma göre değişkenlik oluyor.
Datasheet'teki gibi akım sıfır iken çıkış gerilimi 2.5 volt oluyor. pozitif akım akınca 2.5 volt üzerine ekleniyor çıkış gerilimi. eksi akım yönü kullanırsak 2.5volt tan çıkıyor akım dönüştürme oranı kadar gerilim.
Eğer AC akım akıtırsak o zamanda akımın sinüs grafiği çıkış gerilimi üzerinde eksi artı olarak osilaskopta görülüyor

Bu konuda başka soru ve çalışma düşünülüyorsa yeni bir konu başlığı altında değerlendirmeliyiz.
TA6R

mcn

Teşekkürler hocam,öğrenmek istediklerim bunlardı.Bunlar datasheet dede yazıyor tabi ki ama,artık piyasada o kadar çok malzeme var ki,öğrenci bütçesi ile bişeyler almadan önce kullanılabilirliğini öğrenmek istedim.