Elektronikçinin kol saati (ez430 chronos)

Başlatan Erhan YILMAZ, 21 Eylül 2010, 23:02:18

SpeedyX

Alıntı yapılan: bahri - 13 Aralık 2010, 19:53:53
gümrükte sıkıntı çıkmaması açısından 433 Mhz vermek iyidir bence.915 sorun çıkmaz belki ama sonuçta türkiyede yasal bi frekans değil.
915 oraya dahil mi bilmiyorum ama ISM bandı kullanımı için lisans istenmiyor diye okumuştum, 868-900Mhz arasını kullanmak yasal mı?

pisisik44

Su geçirmiyorsa iyi o zaman yahu :) Suyla işim olduğunda sürekli söküp takıyorum saati :)
"Hikmet mü'minin yitik malıdır. Nerede bulursa alsın."  Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)

SiVRiSiNEK

Saati iyi hoş taktık kolumuzada bunun RF vericisi ile arabamın merkezi kilitini açıp kapatmak istiyorum yapabilirmiyim? (433MHz)

X-Fi

Yapabilirsiniz bilindik bir protekol ise öncelikle araç kumandanın içini açıp içerisinde hangi kodlayıcıyı kullandıklarını bilmek lazım.

frekansı 433.92MHz olabilir paket yapısı ve kodlaması aynı olduktan sonra çalışır. anahtarlık kopayalanamaz çünkü dönen kod algoritmalarıyla çalışıyorlar.

geriye RF kontrol yazılımları kalıyor ancak bunları başarabilmek için CC1102 yi iyi derecede çözmeniz de gerekecek biraz zaman alabilir.
http://www.coskunergan.dev/    (Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir.)

SiVRiSiNEK

benim aracımın kumandası piyasada satılan ucuz merkezi kilitlerden (30-40TL) olsa olsa içinde PT2262 gibi birşey vardır

derdim bu saat ile nasıl istediğim sürelerde RF gönderebilirim, 10ms on 5ms off gibi


X-Fi

saatteki RF cipin fifo ve uart yapısı var fifoda baud hızını ayarlayıp paketi dijital olarak modüle yüklersini modül bunu gönderir crc,chechsum,header gibi eklentilerde yapabilir istenirse istenmezse sade halinide gönderebilir. onun dışında eğer usart modunu kurarsanız bir tane tx input ucu belirlenir bu ucdan ask modulasyona bindirilecek olan veriyi siz yollarsınız işlemci ile yani işlemci portundan ne çıkarsa o gönderili rf cip modülasyon haricinde bir işlem yapmaz.

mademki sabit kod bir anahtarlık, kodu skopda kopyalayıp içine yazmanız yeterli hatta modülün rx ini kullanıp kodu kopyalama modu bile ekleyebilirsiniz. tüm bunlar için cc430f6137 mcu yu incelemeniz yeterli.
http://www.coskunergan.dev/    (Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir.)

bahri

Benim gördüğüm en büyük eksiklikleri datasheet eksiği,Register ların adını buluyosun bit bit blok şeması yok vs.. gibi dökümantasyon eksikleri var.Örnegin bir pic16f628a nın datasheeti 169 sayfa iken msp430g2211 in datasheet i 49 sayfa zaten bu 49 sayfanın 10 sayfasıda paket boyutlarının çizimiyle dolunca geriye kalan 39 sayfada ne kadar şey anlatılabilirse o kadar anlatmışlar.

Tagli

Aslında çok fazla datasheet görmüşlüğüm yok ama gördüğüm birkaç tanesine dayanarak söylüyorum ki Microchip'in aksine bazı üreticiler sanki datasheet'leri kimse anlayamasın diye yazıyorlar.
Gökçe Tağlıoğlu

SiVRiSiNEK

CC430 ailesi datasheet (ez430 içindeki dahili RF olan mikrokontrolör)

http://www.ti.com/litv/pdf/slau259b

640 sayfacık oldukçada detaylı, anlaşılan bu saatle adam gibi birşeyler yapacam diyorsan 1-2 seneni verecen (ilk pic öğrenmeye başladığım zamanlar aklıma geldi)

X-Fi

Texas RF ICleriyle ünlüdür aslında bunlar yeni bir işlemciye benzer hocam teosirisini biliyorsanız fazla sürmez öğrenirsiniz.  ti nin kendi rf cipleri için geliştirdiği bir software yazılımı var frekans band genişliği hız ve paket dijital ise gerekli verileri giriyorsunuz sizin için registerları hesaplayıp setup halinde yazılıma eklenecek kodu üretiyor. gördüğünüz katalogdaki ayrıntılı bilgilerle işiniz olmadıkça uğraşmıyorsunuz bile.
http://www.coskunergan.dev/    (Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir.)

tuggy

Benim saat de 2 günde İstanbula ulaşıp 3 günde de bugün elime  geçti. utube den izlediklerime göre kutuyu açınca hemen görebileceklerimi heyecanla 5 dk da bitirdim:) eee şimdii diye etrafıma bakındım tabii ama hemen aklıma daha önce saat alanlar geldi, naptılar acaba!

Kolda gezdirmek fena değil gibi ama ben yıllardır saat takmıyordum koluma, bu yuzden koluma koca bir bavul bağlı gibi hissettim ilk anda:) Şaka bir yana en basitinden bile olsa uygulama yapanlar var mı aranızda?

( Bunun blinky si şöyle olur herhalde , C# la yazılmış minik bir pencerede kol sallayınca ekranda led Bordo olsun, tekrar salla Mavi:)  al sana  Blinky  )

fatihinanc

Arkadaşlar ez430 Chronos Watch hakkında basit bir tanıtım yazısı hazırladım. İncelemek isteyenler olursa aşağıdaki linkten bakabilirler. Saat hakkında ilk izlenimlerim iyi gibi...

Bir dahaki yazımda C# dll inin nasıl kullanıldığından ve yaptığım basit bir uygulamadan bahsedeceğim.
ez430 Chronos
Kainat dediğimiz kitap, yazıldığı dil ve harfler öğrenilmedikçe anlaşılamaz.  (Galileo Galilei)

fatihinanc

Arkdaşlar bir önceki mesajımda bahsettiğim uygulamayı tamamladım.
Uygulamada ez430'un Y konumuna göre servo motor sağa veya sola hızlanarak dönebiliyor.
Servo, bilgisayardan Micro Maestro Kit kullanılarak kontrol edildi.

ez430'un ve Micro Maestro'nun dll i uygulama kodlarının içerisindedir.

Detaylar ; ez430 Chronos ile Servo Motor Kontrolü
Kainat dediğimiz kitap, yazıldığı dil ve harfler öğrenilmedikçe anlaşılamaz.  (Galileo Galilei)

Tagli

Sitenin kaynak kodunda yazılar doğru gözüküyor. Yani yanlış yazılmamış. Ama nedense yanlış gösteriliyor.
Gökçe Tağlıoğlu

SiVRiSiNEK

@Fatihinanc güzel bir uygulama tebrikler

bu saati arada pc olmadan kullanmak için nasıl bir alıcı/verici devresi gerekiyor bilen varmı?
ki bu devreyi bir pice bağlayıp birşeyleri açıp kapatalım vs.