Okul/ işyerlerinde cep telefonlarını telsiz gibi kullanabilmek?

Başlatan akkoyunlu74, 01 Ekim 2010, 01:23:29

akkoyunlu74

Selamlar, fikir bugün koridorlarda sabit telefonlar peşinde koşarken aklıma geldi.

Elimizde var olan  cep telefonları  ile  okul/şirket içinde iletişimi cep teller üzerinde gerçekleştirebilecek bir yapı oluşturma fikir faydalı görünüyor.

Turkcell in bunu anımsatan bir çözümü var ama farklı ve ücretli.

Konu uzmanı yada nitelikli fikirleri olan arkadaşlardan yöntem (nereden başlamalıyım?/süreç) konusunda yardım bekliyorum.
Benim konu hakkındaki bilgilerim  temel teorik bilgilerden öte değil ama bu durum çok büyük  mesele de değil.
Teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar.

Maxim

bu uygulama bütün operatörlerde var benim bildiğim,
istanbulda gördüğüm tüm taksiciler kullanıyor mesela.
tabiki ücretli .
operatör kontrolü olmadan bunu yapmak hayalden öteyede gidemez heralde .

tuggy

Çözüm: VoIP

Windows tabanlı cep telefonu ile denedim gayet güzel (bir ara Türk Telekomun wirofon kampanyasıyla verdiği telefon)...WiFi kullanıyorsunuz. DHCP veya sabit IP ile telefonunuzda ve/veya PC nizde programı çalıştırıyorsunuz. Hem PC başındakilerle , hem de ağdaki cep telefonlarıyla gayet güzel haberleşirsiniz. Tabiki free. Ben sjphone ile denedim. Benzer programlar da mevcut. 

SJPhone sitesine bakarsanız Linux için de free hatta bir kısmı open-source yazılım bulursunuz.

Kolay Gelsin.

diot

Düşündüğünüz sistem zaten var. Bir süre önce internnette gezerken görmüştüm. Ama şimdi hatırlamıyorum nerede gördüğümü. Birde izmirde bir firma kullanıyordu. Sanırım gsm tipi dahili telefon santrali idi.

tayyar

evlerde kullanılan telsiz telefonların kayıt edilebildiği ve belirli noktalara yerleştirilen baz istasyoncuklar aracılığı ile iletişim kurabilen santraller var. bir çok şirket bu yöntem ile kendi içerisindeki iletişimi sağlıyor.
--EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR--