VB OpenGL, DirectX veya benzer herhangi bir araç yada vektörler konusunda yardım

Başlatan iyildirim, 14 Kasım 2010, 01:58:23

iyildirim

PCB kazıma amaçlı olarak Gerber kodlarını NC kodlarına çevirip işlemek için kolayıma da geldiği için VB6 ile birşeyler yazdım . Çok da uğraşmadan direkt olarak gözün gördüğü gibi kodladım. Bunun için de gerber kodlarını aperture ların size ları ile oynayarak bir kaç kere üst üste çizmek yetti. Ancak bu iş için kullandığım grafik aracı oldukça eski ve büyükçe bir PCB için çok fazla RAM istiyor. Bu araç yerine bu işi OpenGL , DirectX gibi bir ortamda yapmak istiyorum. Ancak bu konularda hiç tecrübem yok. Nette bulabildiğim örnekler ise genellikle derlenmiş dll veya OCX ler ve sorunsuzca çalıştırabildiğim olmadı. Başlamama yetecek kadar OpenGL, DirectX ile ilgili örnek bir proje , döküman , bilgi konusunda;
Yada vektör işlemleri, kesişmeleri, bir vektörün bir alanda kaldığının tespiti gibi konular da yardımlarınızı bekliyorum.   
Şimdiden teşekkürler,

Hoşçakalın.

justice_for_all

Deneyip de başaramayanları değil, yalnızca denemeye bile kalkışmayanları yargıla.   Gökhan Arslanbay

iyildirim

Cevap yazıp gönder tuşuna bastığımda , siteye bağlanamadım. Gece 02 gibi yedek falan mı alınıyor acaba ?

Diptrace kullanıyorum. Kolay geldi, elim alıştı. NC kodları içinde coppercam kullanıyordum başlarda. Ama Coppercam sekizgen padl'lerde, hadi ondan vazgeçtim, 45 derece açılı yerleştirilmiş smdlerde hata yaptı. Bende bir sürü programla uğraşmak yerine bu işe kalkıştım.

justice_for_all

bence zaman harcaak yerine altium orcad gibi profesonel programlara geciş yapın  size direct olarak NC kodunu uretiyor....
Deneyip de başaramayanları değil, yalnızca denemeye bile kalkışmayanları yargıla.   Gökhan Arslanbay

iyildirim

Direct olarak NC kodumu üretiyor, yoksa gerber mi ? NC kodu üretebilmek için kodu kullanacağımız makina özelliklerinin bilinmesi gerekmiyormu ? .

justice_for_all

walla sımdı yalnıslık yapmak istemiorum ama fabrikasyon cıkısında NC gormustum ona tıklayınca ayarlar cıkıyodu ama tam hatırlamıyorum suan evde diilim ama aksam baktıktan sonra net bi cvp verebilirim...

iyildirim

Amacım pcb çizim programından gerber'i aldıktan sonra bunu tek bir yazılımda hem NC kodlarına dönüştürmek hemde mach3, turboCNC vs. kullanmadan direkt olarak kazıma makinasına göndermek. Bu kadarını yaptım ancak nc kodlarına çevirme kısmı hantal oldu. Bir kaç düzenleme yapıp tekrar çalıştırınca bellek hataları falan veriyor, saçmalıyor. 10x10cm den büyük pcb için bellek yetmiyor, çözünürlüğü indirmek zorunda kalıyorum vs. En güzeli direkt olarak vektör hesaplarına girmek ama hiç tecrübem yok bu konuda. Başlama ma yetecek kadar örnek bir kod ve/veya düzgün bir döküman bulabilsem iyi olacak.
Hoşçakalın

justice_for_all

cnc kazıma makinesini satınmı aldınız kendinizmi yaptınız saın aldıysanız nerden ve nekadara aldınız ogrenebilirmiyim...

iyildirim

justice_for_all

rica etsem pic yazılımı ilgili biraz bilgi verirmisiniz yada herhangi kaynak yada site varmı...

iyildirim

İş, güç falan , herhangi bir siteye koymadım. Öncelikle; bahsettiğim gibi biraz daha düzgün hale gelmeli diye düşünüyorum. Hatta ilk defa burada konusu açıldı.
Hoşçakalın

justice_for_all

acaba yardım aldıgınız herhangi bi kaynak veya site varmı kusuruma bakmayın bende yapmak istiyorum ama calışmasını ogrenemedim...

iyildirim

Step motor, sürme teknikleri kullandığım mikro işlemcinin (30f2020) datasheetleri, örnekler vs. bolca okudum.

Edit: burayı atlamışım.
Alıntı yapılan: justice_for_all - 14 Kasım 2010, 15:49:55
rica etsem pic yazılımı ilgili biraz bilgi verirmisiniz

C30lite ile yazıldı. PWM ler için 2020 nin pwm modulü kullanıldı. PC NC kodlarını mikroişlemciye step olarak gönderiyor. (X100Y500F200 gibi. ) Step darbeleri mikroişlemci de oluşuyor, mikroişlemci uygun hareketi yapıp PC'ye OK diyor. bir sonra ki kod gidiyor. İletişim için de UART kullanılıyor.