pic kendini resetliyor??

Başlatan forumsad, 30 Aralık 2010, 20:30:06

forumsad

bir bilğisayarın power'ından 5 volt alarak pic'devremi besledim  hem bilğisayarım çalışıyor hem pic devrem   

sorun şu pic'in kontrol ettiği makinedeki büyük elektirik motoru (2 adet) yüke binince pic kendini resetliyor...

bilğisayarın power'ını kullanmak benim için çok kolaylık sağlıyor 5 volt için ayrı  bir filitre devresi yapsam sorun çözülür mü??

örnek filitre devresi verebilirmisiniz?

teşekkürler

Tagli

Mevcut devre şemanı eklemen mümkün mü? Motorların beslemesi ne şekilde oluyor? PIC'in elektriğini bilgisayardan alıyorsun. Motorların da büyük olduğunu söylediğine göre elektrikleri herhalde başka bir yerden geliyordur. Bu durumda iki devreyi tamamen birbirlerinden yalıtabilirsin sanırım.
Gökçe Tağlıoğlu

forumsad

motorların olduğu makine tamamen farklı hattan besleniyor ama tüm sistem aynı elektirik panosundan besleniyor...
benim yaptığım makinenin start 24v'unu pic devremde role ile kısa devre ediyorum o kadar...

ihtimal-1 :  bilğisayar ve makine elektirik hatları ayrı olsada aynı panodan besleniyor makinedeki motorlar aşırı akım çektiğinde tüm sistemi etkiliyor
ve pic reset atıyor    (ama bilğisayara bir şey olmuyor)

ihtimal-2 pic'li kartımda 4 adet role kontrol ediyorum ters polarma diyodu koydum  ya yeterli gelmedi yada diyot sakat  diyotları tekrar kontrol edeceğim ilave olarak role bobin bacakları arasına 47uF kondansatör koyacağım...

yarın sonucu yazarım...

ayrıca yarın şu denemeleri yapacağım
1- bilğisayarın beslemesini ara kablo ile başka bir panodan alacağım böylece makina motorlarının çektiği akımdan etkilenmeyecek
2- veya pic beslemesini 6v aküden 7805 ile besleyeceğim....

bakalım ne olacak

ilave önerileriniz varsa beklerim

teşekkürler...

Tagli

Alıntı yapılan: forumsad - 30 Aralık 2010, 21:07:59
2- veya pic beslemesini 6v aküden 7805 ile besleyeceğim....
En az 9 volt kullanmanı öneririm. Ben genelde 9 V pil kullanıyorum.
Gökçe Tağlıoğlu

fahri-

PIC besleme pininde 100n var mı? (pinin dibinde)

forumsad

fahri-

pic in besleme pinine dibinden 100n kondansatör bağlayın.(kondansatörün diğer ucu da şaseye bağlanacak).  Problem büyük ölçüde çözülecektir.

Maxim

100nf
sihirli kondansatör
artık bunu bilmeyen kaldımı?

hkalaycioglu

benimde basıma geldı led  tabela yaptım pic durmadan kendını resetleyıp duruyordu 100 nf kondansatör bağladım hala reset atmaya devam edıyordu kondansatör değerini artırdım 10mf yaptım gene resetlıyordu bende 47 mf lık bağladım sorun duzeldı 100 nf da hala devam edıyorsa kondansatör değerini arttır öyle dene programsal bır sorun yoksa tabıı

silivrili

Alıntı yapılan: forumsad - 30 Aralık 2010, 20:30:06

sorun şu pic'in kontrol ettiği makinedeki büyük elektirik motoru (2 adet) yüke binince pic kendini resetliyor...

Pic manyetik alandan oldukça etkilenen bir işlemcidir. Özellikle motorlar ilk kalkınma anında yüksek akım çeker ve bu da yüksek manyetik alan anlamına gelir.  Pic ile motorlar birbirine yakınsa devreyi manyetik alan izolasyon kutusuna yani herhangi bir metal kutunun içine koymanız gerekli.

forumsad

önümüzdeki hafta tüm ihtimalleri deneyeceğim

sonucu yazarım ilğinize teşekkürler

forumsad

sorun şimdilik çözüldü gibi
sorun dalllanmalarda imiş

gosub yerine hepsini goto yaptım şimdilik sorun gözükmüyor ilğilenen herkese teşekkürler