PIC18F2550-40MHz Osilatör uyuşmazlığı

Başlatan LukeSkywalker, 31 Ocak 2011, 15:20:50

LukeSkywalker

Bir projede kullanmak üzere PIC18F2550 denetleyicisine  40MHz kristal osilatör bağlıyorum. Fakat doğru şekilde çalışma elde edemedim. Osilatörü 20MHz seçtiğimde ve yazılımı bu şekilde ayarladığımda düzgün olarak çalışıyor. 48MHz'e kadar destekliyor PIC18F2550. Daha önce sıfır olmasına rağmen bozuk osilatörlerle karşılaştım ama ard arda 3 adet osilatör değiştirmeme rağmen sonuç alamadım. Sebebini bilenler cevap verirlerse sevinirim.
İyi çalışmalar..

Nedenler

Konu hakkında pek bilgim yok ama datasheet'inde "Two External Clock modes, up to 48 MHz" yazıyor. Yani ekstra bir konfigürasyon gerekiyor sanırım.

VFR

48MHZ'i PLL yaparak elde edebilirsiniz.

Tagli

Datasheet'teki tabloya göre en fazla 25 MHz'lik kristal kullanılabiliyor. Gerçi XT için olan azami değer yanlış galiba, tabloda 1 MHz demiş ama ben XTPLL ile 4 MHz kristal kullanıp 32 MHz'de çalıştırdım.

[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/8562/tabloj.jpg[/img]
Gökçe Tağlıoğlu

muhittin_kaplan

2550 de bulunan PLL den dolayı 48Mhz e ulaşabilirsiniz. Bunu 4Mhz ilede 20 mhz ilede yapabilirsiniz. Bu 48Mhz takacaksınız anlamına gelmez. Taglı Hocam Doğru söylemiş

LukeSkywalker

Pll olayından haberim var. Datasheetteki  blok diagrama bakarsanız orada plldiv değerinin 12 olabildiği görülüyor. Buda demek oluyor ki girişe 48 Mhz kristal bağlanabilir.

ErsinErce

osilatöre bağlı kapasitörlerin değerlerinden kaynaklanan bir sorun olabilir

LukeSkywalker

Tabloyu inceledim şimdi. Harici saat kaynağı max 48MHz olabiliyor. Fakat  Kristal bağlayacaksanız eğer 25MHz bağlayabiliyorsunuz. Bu tabloları neden osilatör konu başlığı altına koymayıpta götürüp datasheet'in te en altına koarlar anlamam.

Tagli

Ben de zaten ilk bakışta bulamadım. Sonradan PDF'te "MHz" yazılarını arayarak tabloya eriştim. Böyle bir şeyin olduğundan bile emin değildim... Başlığı açtığın için teşekkürler, sayende ben de öğrenmiş oldum.
Gökçe Tağlıoğlu

LukeSkywalker

Asıl ben sana teşekkür ederim... Mesajları atarken cep telefonu kullanıyordum. O yüzden datasheet inceleyememiştim.
Teşekkürler, iyi çalışmalar...