PİC'li Türkiye haritası

Başlatan ufuk0106, 07 Nisan 2011, 10:14:00

ufuk0106

Arkadaşlar picle yapılmış TÜRKİYE HARİTASI çalışması yapan var mı?. A4 veya daha büyük...
aradaım google'de maalesef hiç yok.

Nedenler

Biraz açar mısın nedir bu Türkiye Haritası çalışması ?

ufuk0106

arkadaşlar: Pic  kontrollü harita sınırlarımız ledlerle çizilmiş (biraz fazla led gidecektir ama) değişik animasyonlar -bölge, bölge yanma, sınırları sırayla yanma falan - yapan bir harita.
google'de aradım daha önce yapan olmamış galiba. 

anlatabildim mi bilmem...

t2

Bunun amacı nedir? İsteyen biri mi var? ne işe yarayacak?

Hani kokoreççi, çiğ köfteci yazıları oluyor onlar gibi mi?  Türkiyeci  :)

forsa1975

Eğitim materyali olarak kullanılabilir. Daha önce bir ilkokul öğretmeni ile , illerin ve bölgelerin bir led ve butonla belirlendiği bir harita fikrini konuşmuştuk. Örneğin başkent neresi diye sorduğunda öğrenci Ankara butonuna basacak. LCD üzerinde Ankara yazacak . Daha büyük bölge butonları olacak gibi. Bunu pic ile yapmak yerine bir bilgisayar programı yapmanın daha pratik olduğuna karar vermiştik. Fakat program falan da yazılmış değil.

Nedenler

Anlatabildin.
Elektronik bilgin var olarak kabul ediyorum. Ayrıntıya fazla girmeden anlatacağım.
Eğer bölge bölge aydınlatma istiyorsan;
- Her bölgenin sınırları üzerine ledler koy.
- Bu ledleri paralel bağla.
- Transistörlü anahtarlama yap.
- Transistörlerin beyzlerini de 4094 ya da 74 serisi shift registera ya da demultiplexera gir.
- Zaten 7 bölge var 1 entegre yetecektir. Bu entegrenin kontrol uçlarını da pice gir.
- Hangi bölgeye dikkat çekmek istiyorsan ona karşılık gelen biti 1 diğerlerini 0 yap gönder.
- Ülke sınırlarını göstermek için tüm bölgeleri aktif etmen yani tüm çıkışları 1 göndermen yetecek (bu durumda türkiye haritası içi taralı gibi olacak)

Eğer şehir şehir yapmak istiyorsan da her şehiri ayrı bir grup olarak söylediğim entegrelere gireceksin.

Eğer dediğim gibi elektronik bilgin yeterliyse dediklerimi anlamışsındır. Anlamadıysanda aklında birşeyler belirmiştir. Proje yapım aşamasına geldiğinde daha detaylı yardım alabilirsin.