Pic ilk açılışta farklı çalışıyor resetleyince farklı

Başlatan _MOD_, 17 Nisan 2011, 00:50:54

_MOD_

Selam. Devrede bir tane pic 16f887 bir lcd birde tuş takımı var. Başlıktan da anlaşılacağı gibi pic e ilk enerji verdiğimde lcd ışığı yanıyor bazen 1. satır yazıp 2. satırı yazmıyor bazende hiç yazı yazmıyor. Bundan sonra reset tuşuna bir kere basınca herşey çalışması gerektiği gibi çalışıyor. Şimdi 0,1uF lik dekuplaj elektrolitik bir kondansatör attım vdd  vss arasına ama aynı sorun devam ediyor. Picle kondansatör arasında 1 cm felan var. Acaba konsansatörden mi kaynaklanıyor?

Birde ilk 20 deki vdd vss ye kondansatör attım. Diğer yirmideki vdd vss ilk yirmidekine bağlı direk. Acaba oraya da kondansatör atmam gerekirmi bir daha?

z

Reset rutinin basina, LCD init oncesine biraz gecikme koy.

Ilk power verildiginde LCD controller daha hazir olamadan init etmeye calisiyor olabilirsin.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

_MOD_

Lcd ye gelene kadar 2 ms geçiyor. Bu yeterli bir süremidir?

z

Bilemem sadece sorunun boyle olabilecegini varsaydim. Katalogda power on asamasinda cipin hazir hale gelmesi icin ne kadar sure gecmesi gerektigi yaziyordur.

Bu sureyi birkac 100ms ye cikardiginda durum ne oluyor deneyiver.

Yada power on yapmadan once parmagini resette tut. Elektrigi ver
biraz bekle ve parmagini resetten cek.

Bu deney de ipucu verecektir.

_MOD_

z

Problem devam ediyorsa o zaman sorun baska bir yerde. Ama nerede?

_MOD_

Oluyor derken basılı tutup bırakınca düzgün çalışıyor

_MOD_

Evet doğru tespit. Sorun gitti, çalışıyor şimdi. Teşekkürler

ferdem

bunalmis hocamızın da dediği gibi reset işlemini geciktirmenizi önerecektim.
"Devre açılır açılmaz beslemeden güç çeken elemanlar PIC in kararlı çalışmaya başlamasını önleyebilir" şeklindeki bir bilgiye dayanarak "reset işlemini geciktirmek üzere MCLR girişine kısa süreli gecikme verecek RC devresi bağlayabiliriz" diye bir çözüm önerisinde bulunmak istiyorum  :)
Alıntı yapılan: ferdem - 17 Mart 2010, 12:14:10
MCLR girişine uygun reset devresini bağlayın:

Burdaki kapasitesinin değeri için 100uF değil de 100nF ile deneyin, olmazsa 1uF ile deneyin, düzgün çalışması lazım. İyi çalışmalar.

Kapasite uçlarına buton bağlarsanız manuel reset butonunuz da olmuş olur.