Kaynak konusunda kitap ismi verebilecek olan varmı ?

Başlatan engin0808, 19 Mayıs 2011, 00:02:00

engin0808

Meraba,

USB haberleme ile ilgili ve bunun pic devrelerinde uygulanmasıyla ilgili Türkçe kaynak önerisinde bulunacak varmı ? Veya böylebir kaynak varmı ? Bir tane kaynak buldum 600 sayfa çok güzel bir kaynak olduğunu düşünüyorum ancak dili İngilizce. Öyle bir kaynak olsun ki USB haberleşme ile ilgili hertürlü bilgiyi içersin Yani USB COMPLATE kitabının Türkçe çevirisi falan olsa süper olur. Zaten öyle kaynaklar hep yabancı olur. Türkiye'de ise kaynak sayısı çok az bence.
  Şimdiden Teşekkür ederim

Tagli

Hep yazılıyor ama yine de burada acı gerçeği dile getirme ihtiyacı doğmuş: İngilizce bilmeden bu işler olmaz. Kaynaklar zaten hep yabancı olur (İngilizce). Türkçe olanlar da büyük ihtimalle çeviridir ve yine büyük ihtimalle, o konu hakkında bilgisi olmayan insanların çevirileri olduğundan anlam bütünlüğünü büyük oranda yitirmiş ve anlaşılmaz durumdadırlar. O tür kaynaklar insana bildiğini unutturur.

Eğer bilgisayar veya elektronik bilimlerine gönül verdiysen (genel olarak fen bilimleri), sana tavsiyem işi gücü bırakıp İngilizce öğrenmen. Türkçe kaynak arayarak bu işi yürütemezsin. Elbette gönül isterdi ki Türkçe kaynak da bulabilelim ama yok.

Bu arada, konu başlığı çok yanıltıcı olmuş. "Kaynak konusunda kitap ismi" başlığını görünce, kaynak işlemi (hani şu metalleri birbirine tutturan) hakkında kitap aradığını düşündüm. İngilizce önemli ama Türkçe'yi doğru kullanmak daha da önemli.
Gökçe Tağlıoğlu

engin0808

vay gerbay arkadaş saolasın tam aradığım buydu :D

bu arada evet başlık biraz yanıltıcı olmuş. :D kusura bakmayın.. Finallere hazırlanıyorum kafa biraz dalgın.. :P

Muhittin22

Ben 18F2550 ile birlikte FlowCode programlama kullanarak joistik, mause ve analog sinyal algılama şeklinde pc ile haberleştirmede sonuç almıştım. Flowcode basit uygulamalarda partik geldi bana. incelemeni tavsiye ederim.  18F2550 FUSE ayarları epey karışık onu söyiyeyim.