Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

ds1990a kullanımı

Başlatan kürşat, 28 Mayıs 2011, 01:05:16

kürşat

ds1990a yı simülasyonda çalıstırdım sorunsuz calıstı.elimizde iki program var.bi ana program bir de wire.c programımz.gercekte bunu uygularken  programları nasıl kullanmalıyız?(pic e ana programı yüklediğimizde wire.c yi yüklememiş oluyoruz.)

KIRIKDR

hocam wire.c dosyasını yazdığınız programın basına eklemeniz gerekiyor mesela ccs c de programı yazmıs iseniz

#include <wire.c>

komutu ile ana programınıza ekleyin..

bir de "c" nin icinde derleyicinizin drivers klasörüne wire.c dosyasını kopyalamanız lazım siz ne ile yazdınız programınızı ? ben ccs ye göre anlattım ama bir de soyle yaparsınız <wire.c> deki fonksiyonları direk programın basına kopyalayın bu sekilde de olur...   

kürşat

ben de c kullanıyorum.ancak #include <wire.c> simülasyonda ise yarıyo.board a devre kurdugumuzda pice ana programımı atıyorum.wire_c yi kullanmamıs oluyorum.sadece wire.c cagrılmıs gibi oluyo ama bu program pic te olmamıs oluyo.acaba wire.c programı ı-butonları pice tanıtmak için önce yükleyip daha sonra mı ana programı calıstırmam  gerekiyor?

KIRIKDR

hocam o kodlarda soyle bir sıkıntı var diyelim ki A0 pinini data hattı olarak tanımladınız picde eger aynı porta iki tane ibuttonu okutursanız aynı anda kafasına göre okuyor bir de a0 pini data hattı iken a1 e button baglarsanız okumuyor normal olarak... iki pini de data olarak tanımlamak icin komple wire fonksiyonu degistirmeniz gerekli sema simuasyon varsa yardımcı olabilirim bende bir aydır i buttonla ugrasıyorum sıkıntılı biraz

kürşat

gercekten cok sıkıntı ya.ben sunu anlamıyorum ama.touch butonun seri numarsını okuyacak fonksiyonlarımz wiire.c programında.pice önce bu programı yükleyip devrede calıstırdaıktan sonra bir de ana programımızı mı yükleyip calıstırmalıyız?yani ilk yüklemeyle touch buton ıdlerini pice tanıtmıs olmak için.

KIRIKDR

hocam birkac saat sonra ben ornek projeleri atacağım o zaman cok guzuel anlaşılır.. hepsini tek kodda halledip seri noları alabilirsiniz ...

kürşat

nerde paylasacaksınz projeyi?

KIRIKDR

hocam bu yazının pesine ekleyecegim yalnız biraz zaman istiyor net baglantım problemli gidip geliyor upload edemiyorum
yukleyecegim

kürşat

kürşat

hocam  kodları ne zaman paylaşacaksın?

electricman

gercekten benimde cok ihtiyacım var aynı problemi yasıyorum örnek kodları beklıyorum

KIRIKDR

Arkadaslar gercekten affiniza siginarak ozur diliyorum yarin kodlari paylasacagim net baglantimdaki sorun yuzunden gecikti biraz bu mesaji da telden ekledim ornek uygulamalar ve ccs c kodlarini ekleyecegim yarin calismalarinizda basarilar

kürşat

yardıma gerek kalmadı.sorunum cözüldü.yine de yardımlarınız için tesekkür ederim.