STM32F407 Cortex M4 şamataları

Başlatan bunalmis, 16 Ekim 2011, 17:14:50

mcan

stm32f4 lere peripheral-peripheral dma neden koymamışlar ki?  :)

fryrmnd

mcan

Olurmu ya o kadar para verdik ;D denemek için lpc mi alcaz.

fryrmnd

lpc de varmıymış hocam. varsa ben bunu bir ekmek arası yapayım.  ;D gözüme çok batıyor.  çalıştıramıyom zaten. lpc alalım bir de  ;D

fryrmnd

bunalmış hocamın memoryden memory ye dma kaullanarak veri transferi yapma örneği nde 37. satır for döngüsü

"main.c(37): error:  #137: expression must be a modifiable lvalue" hatası sizde de veriyormu veya veren varmı.?

fryrmnd

galiba o satırda source[ i ]  =i şeklinde olucak.

emrah

arkadaslar, bulent hocamızın kit için verdıgı programlarda. ilk olan debug ile programı satır satır işleten programı denedim çalıştırdım.

2. verdıgı user butonu ile led yakma programını yazıp derledim, debug sayfasına gectıgımde herhagi bir degişim olmuyor kitte. yanı program yüklenmedi sanırım? nereyi atlıyorum? ledler kısık bir şekilde yanık sadece.

fryrmnd

debug ettikten sonra run ediyormusunuz.

emrah

evet reset atıyorum sonrada run edıyorum programda sorunsuz gorunuyor fakat kartta bi tepki yok ve debug işlemi yaptım esnada  bilgi ledi kırmızı yanmaya devm ediyor yeşil olmuyor. ilk programda yeşil oluyordu debug esnasında

emrah

debug sayfasında su eklde hata yazıyor;

Load "C:\\Documents and Settings\\emrah\\Desktop\\arm prg\\userled\\user led.AXF"
*** error 65: access violation at 0x0000000C : no 'read' permission
*** error 65: access violation at 0x0000000C : no 'read' permission

fryrmnd

hocam run edince while(1) bloğuna girmesi gerekiyo. girmiyor mu. içeri girince if satırında dururken butona basılı tutun f11 e basıp satırı işletin yanması lazım.

fryrmnd

options for target dubg ve utilities menülerinde stlink seçili olmalı. onlardan olabilir. settings leri de swd olmalı

emrah

evet orayı kontrol ettm. her programda oranın ayarlanacagını bilmiyordum hocam şimdi oldu. sagolun

fryrmnd

bişiy değil hocam. benimde gözüme çarptı o. sanki her farklı proje çalıştırınca o ayarlar değişiyor gibi geldi. bir daha denemek lazım değişiyor mu diye.

muhittin_kaplan

Her Yeni Projede (New Project) O Ayarların Yapılması gerekir.