MAX 7456 ile OSD

Başlatan muhittin_kaplan, 10 Aralık 2011, 13:14:46

muhittin_kaplan

elimde iki adet bu chipten mevcut (MAX 7456). Bu chip ile uçuş yaptığım bir Model Uçağa OSD yapmak istiyorum. Tecrübesi olan varmı ? nelere dikkat etmeliyim ? Akım Gerilim ölçümü ,Geri Sayıcı gibi işlemleri yapıp Video Üzerinde Göstermek İstiyorum ?

My75

Entegreyi yurt dışından temin ettiniz sanırım,pahalı diye hatırlıyorum,uygun fiyatlı piyasada bulunabilen bir osd chip bulmak büyük sorun..Varsa böyle bir entegre okuyan arkadaşlar yazarsa sevinirim..

Youtube üzerinde araştırırsanız bu entegre ile yapılan modeller oldukça fazla belki fikir verir..
Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mahkumdur...

muhittin_kaplan

Evet Yurtdışından Aldım 6 ay kadar önce. Sonrasında Unuttum. Temizlik Esnasında Çıktı. Aslında Şu MSP ile güzel bir uygulama yapabiliirim. Yada Küçük bir PIC ile

My75

Picosd diye nette bir uygulama var,12F683 ile yapılmış.20mhz'lik pic'in sınırlarını zorlayıp 25mhz ile yapmış.Tek port ile vsyc,hsyc  algılayıp buna göre 15625hz yani 64us içinde pikselleri oluşturup yine aynı porttan çıkış olarak veriyor.

Kısaca pic ile yüksek piksel oluşturmak baya zorlar..

Kabaca bir hesap..Bir satır 768 piksel olsa,bu satır 64us zaten..5x7 dotmatrix karakter düşünerek her dot 12 piksel olsa..
768/12=64   Bir satırda yanyana 64 dot
  64/5=12.8  Bir satırda yanyana 12 karakter demek..

64/64=1 Bir dot 1us den oluşur ki programıda varsayarsak 1us altında işlemler yapmak gerekir..

20mhz bir Attiny2313 ile rahatlıkla yapılır diye düşünüyorum..50ns işlem hızı var..20mhz bir pic 4 saykılda bir komut işlediği için max.200ns işlem yapar.

Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mahkumdur...