acil dijital termostat devresi için pıc bilen lazım

Başlatan saitkaya, 07 Ocak 2012, 22:21:30

askuzucu

Kuluçka makinası ile zamanında uğraşmıştım.
Devre ile uğraşmadan olayı çözmek istiyorsan daha zayıf ısıtıcı kullanmalısın.
Aynı wattlı lambaları seri bağlarsan lambalar daha düşük ısıda çalışır ve ısıtıcı gücü düşük olur. Böylece ortam daha yavaş ve dengeli ısınır. Lambalar daha uzun dayanır, açma kapama arasında geçen süre artar, röle ark yapmaz ve ömrü uzar.
Ayrıca kuluçka makinası için her zaman yavaş ısıtan ısıtıcılar avantajlıdır...

askuzucu

Kuluçka makinası ile zamanında uğraşmıştım.
Devre ile uğraşmadan olayı çözmek istiyorsan daha zayıf ısıtıcı kullanmalısın.
Aynı wattlı lambaları seri bağlarsan lambalar daha düşük ısıda çalışır ve ısıtıcı gücü düşük olur. Böylece ortam daha yavaş ve dengeli ısınır. Lambalar daha uzun dayanır, açma kapama arasında geçen süre artar, röle ark yapmaz ve ömrü uzar.
Ayrıca kuluçka makinası için her zaman yavaş ısıtan ısıtıcılar avantajlıdır...

SpeedyX

Alıntı yapılan: skara1214 - 08 Ocak 2012, 17:53:58
hocam yine benim sorumla ilgili örnekler vermişsiniz, çal çırp biraz ağır olmuyormu hangi kısmını çalmışım yada aynen kopyala yapıştır yapmışım?
Konunun seninle alakası yokki. :) Senin suçun datasheet incelemeyip hardware a hakim olmamak. O başlık senin ama ben genelleme yapıyorum, lütfen üzerine alınma.
Böyle yapan firmalar yok mu sanki?

t2

Var mı ? kimmiş ? biz de bilelim ayağımızı denk alalım. Benim de sabaha kadar bir kodu tamamlamam gerekiyor. Devre geldi pici korumalı sadece kodunu yazacam. Güya üretici firma artık cihazı temin edemiyormuş. pici yazan kişi  felç mi ne olmuş. başka biri de şehit mi ne olmuş müş mış..   aslında adamın kodun kıralını yazacak başka bir mühendisi varmış  da ona muhtaç gibi görünmek istememiş gurur meselesi yapmış mış..

ilhan_mkp

Alıntı yapılan: t2 - 08 Ocak 2012, 19:43:04
Var mı ? kimmiş ? biz de bilelim ayağımızı denk alalım. Benim de sabaha kadar bir kodu tamamlamam gerekiyor. Devre geldi pici korumalı sadece kodunu yazacam. Güya üretici firma artık cihazı temin edemiyormuş. pici yazan kişi  felç mi ne olmuş. başka biri de şehit mi ne olmuş müş mış..   aslında adamın kodun kıralını yazacak başka bir mühendisi varmış  da ona muhtaç gibi görünmek istememiş gurur meselesi yapmış mış..

t2 hocam bu muş mişlere sizin cevabınız ne oluyor.
o son mühendis muhtac olunmak istenmeyen bu senaryoda ucuza yap demek oluyor :'(

zakbay

Sattığı cihazların ne kod kısmına ne de elektronik kısmına hakim olmayan bir firmanın böyle yapması çok normal.
Tek dostum çalışmak...

t2

Alıntı yapılan: ilhan_mkp - 08 Ocak 2012, 21:41:31
t2 hocam bu muş mişlere sizin cevabınız ne oluyor.
o son mühendis muhtac olunmak istenmeyen bu senaryoda ucuza yap demek oluyor :'(
Bu mış müşlerin gerçekten doğru olup olmadığını bilmiyorum.  doğru söylediğini varsayarak  kurtarıyorsa iş yapmaya çalışırım. Mutlaka kapora/avans almak gerek.

saitkaya001

hani ben devreyi 35 dereceye ayarlıyorum ya 36.0 dereceye gelince kapatıyor 35.0 dereceye düşünce açıyor ya bu 1.0 aralıgın adıne ? ısı hassasiyetimi röle açıp kapama aralıgımı?

emin1

O devreler basit düzeyde yapılmış devrelerdir. Devrenin stabil çalışması için yazılımda mükemmel yazılmalıdır. Bu tip makinada kaç tane ısı sensörü var. ısı tüm her yerde eşit mi. fan var mı. havalandırma yapılıyormu. bütün bu bileşenleri  PID kontrol ile yapmalısın. Profesyonellik farklı bir olaydır. Herkes yogurt yer ama YİGİT ler başka yer. Sayfada verdiğin linkdeki devre ile bu iş olmaz.

saitkaya001

hani ben devreyi 35 dereceye ayarlıyorum ya 36.0 dereceye gelince kapatıyor 35.0 dereceye düşünce açıyor ya bu 1.0 aralıgın adıne ? ısı hassasiyetimi röle açıp kapama aralıgımı?????????????????????

Okan AKÇA

bence gerek yok yapmaya hazır 25-30 tl termostat devreleri satılıyor enda gemo 

Maxim

@SAITKAYA
@SAITKAYA001

sizin probleminiz nedir?
neden 5 dakikada bir farklı farklı yerlerde aynı mesajları yazıp duruyor ve aynı başlıkları açıyorsunuz ?
hayatınızda ilk defamı internete girip foruma yazı yazıyorsunuz ? derdiniz ne ?

neden 2. bir üye ismi aldınız ?