TPIC 74HC595 hakkında ?

Başlatan kaypic38, 18 Ocak 2012, 10:18:28

kaypic38

TPIC 74HC595 hakkında bilgi verebilirmisiniz mantığını nasıl çalıştığını anlatabilirmisiniz ?
Bir şeyi gerçekten öğrenmek, yapmak istiyorsan o şeyi yapmışsın, öğrenmişsin demektir...

SERRO EFE

Nesini yada neresini anlamadın ?

kaypic38

yani neden 7segment e direk PIC den veriyi göndermiyoruz ne görevi görüyor ve ne işe yarıyorsa tam olarak nasıl kullanılıyor ?
Bir şeyi gerçekten öğrenmek, yapmak istiyorsan o şeyi yapmışsın, öğrenmişsin demektir...

SERRO EFE

Pinden tasarruf etmek için kullanılıyor sonuçta shiftregister. Çıkış akımıda yüksek ayrıca. Forumda kullanımı ile alakalı bi kaç başlık vardı yanılmıyorsam. Daha önce hiç shitregister kullandınızmı. Yada datashetinden nasıl kullanılabilir hiç inceledinizmi.

kaypic38

işte hep bu sorunla karşılaşıyorum datasheet okumayı oradan bilgi almayı elbette istiyorum ama ingilizcem yeterli değil çok zor oluyor bu yüzden buradan bilgi almak istiyorum hocam ben daha önce hiç dotmatrix veya 7segment kullanmadım ikisi içinde bir uygulama yapmak istiyorum araştırma yaparken bu entegre karşıma çıktı ve sormak istedim.

Mucit23

Tpic6B595 negatif çıkış veren bir şhift registerdir. Kullanılma amacı ise Herhangi bir MCU da Giriş çıkış sıkıntısı varsa bu tür yongalarla extra çıkışlar ekleniyor.

Çalışması ise basit. Seri olarak gönderdiğimiz seri bilgi şhift registerler içerisinde kayarak ilerliyor. Bu şekilde seri veri paralel bilgiye dönüştürülmüş oluyor. En fazla MCU nun sadece üç pini ile istediğin kadar çıkış alabilirsin bu tür şhift registerlerle

kaypic38

haklısınız ama genelde bu entegreyi bilenler tartışıyor ve hiç bilmeyen biri anlayamıyor... çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için.

SERRO EFE

Linkleri biraz incele eminim yararı olacaktır. Eğer hala ben anlayamadım tam oturmadı dersen yazarız birlikte bi program.Hangi dili kullanıyorsun.

kaypic38

assemblydeyim daha bir iki hafta sonra kursa başlayacağım basic kursuna.